12 december 2014

It's the värderingarna stupid!

Sveriges televisions stora undersökningar av de kommunala moderaternas inställning till invandring och mer samarbete med SD har skapat många ilskna hopp i TV-soffan de senaste dagarna.

Arne Lernhag i SVT Västnytt
Högst hoppar jag när Arne Lernhag (M), kommunalråd i Öckerö säger att han inte ser något hinder att samarbeta i enskilda frågor. SVT

Det är en kortsiktig och antiintellektuell hållning som säkert kommer att fastna på många håll i Kommunsverige eftersom det är svårt att skapa majoriteter utan SD.

Jag tweetade så här igår:
Andra partiers företrädare måste inse att varje steg in i ett samarbete med SD är att godkänna deras världsbild med en tydlig uppdelning mellan vi och dem och en tydlig vilja att avgränsa Sverige från resten av världen. Varje samarbete är en glidning in i att acceptera den falska problembild av samhället de har och vips sitter de i regeringen och får igenom sina krav om minskad flyktinginvandring.

Så länge Sverigedemokraterna har kvar formuleringar om att bevara Sverige svenskt och beskriver utomeuropeisk invandring som ett hot mot samhället så finns inga förutsättningar att samarbeta med dem ens om VA-taxan i kommunen.


fler blogginlägg på PolitometernBloggar.se 
Fler bloggar om: Politik 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar