11 augusti 2014

Huvudet på skaft? Jajamensan! – eller – Bra analys och konkreta förslag

Under väldigt många månader har medier och andra varit på Socialdemokraterna och frågat vad vi vill. Inte så där i allmänhet utan framförallt i synnerhet.
Under de två senaste dagarna har partiledningen nu presenterat förslag som är konkreta och som bygger på att man analyserat situationen på svensk arbetsmarknad och försöker tillföra vad som behövs.

Några exempel. Om arbetsgivare kräver körkort ska vi skapa möjligheter även för de som inte har pengarna på fickan att skaffa körkort.
Om det saknas sjuksköterskor och läkare ska vi utbilda fler sjuksköterskor och läkare. Något som inte minst vi som jobbar med sjukvårdspolitik uppskattar.

Vi har tidigare sett exempel i skolpolitiken där man uppfattat att det sannolikt är enklare att börja i unga åldrar att kompensera om man hamnar efter än under vårterminen i nian. Att en bra förskola och en bra grundskola kan och ska kompensera för skilda förutsättningar i hemmiljön.

Att utbildning är svaret på många av de frågor som framtiden ställer på politiken är uppenbart. Jag har inte varit helt hundra förut på att det hade nått ända in i kärnan på vår politik men de senaste dagarnas besked är entydigt. Det är satsning på skola och utbildning som är vårt främsta svar för att uppnå jämlikhet och minskad arbetslöshet. 
Det är en utbildad befolkning och avancerade tjänster som ska upprätthålla Sveriges konkurrenskraft i omvärlden.


Det är i det långa loppet ingen kostnad för samhället att satsa på skola och högre utbildning. Det är en nödvändig investering.
fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 
Fler bloggar om: Politik 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar