18 mars 2014

Mellan hopp, förtvivlan och avgrunden

Det började så bra.
Vi fick information om vad som var gjort och vad som väntade framöver. Hade diskussioner om vad som borde prioriteras och utvecklas i vår stadsdel.

Sen var det dags för ekonomirapporten.

När jag vaknat upp ur den mardrömmen som innebär att vi återigen måste välja vilka sätt vi ska spara på barn, gamla eller sjuka. Då kom nästa slag.

Nästa vecka kan det behövas ta beslut att evakuera en hel skola eftersom lokalerna kan vara farliga. Två klasser har redan behövt flytta till tillfälliga lokaler. Eftersatt underhåll bär skulden. Vi har beslutat om att bygga en ny skola för att ersätta denna men när vårt beslut blir verklighet är trots denna akuta situation skrivet i stjärnorna.

Min mission att förändra stadens hyresmodell och lokalförvaltningens uppdrag framstår som allt mer rimligt.

Situationen är nämligen sådan här. Om vi skulle välja att fullfölja de beslut om ombyggnad av de gamla, ruttna skolor som finns i stadsdelen och utbyggnaden av ett par andra så innebär det hyreshöjningar på många miljoner. Vi kan tvingas välja mellan lärare eller lokaler.

Och så undrar vi hur det kan finnas en marknad för friskolor.

Jag vet att jag är bitter just nu. Men det här kan vi göra mycket bättre om vi bara tar ett steg tillbaka och tänker efter på vad som skapar värde i vårt samhälle. Om det är lokaler eller lärare. Lokalkostnaderna för staden finns där. Frågan är om det är rimligt att de direkt ställs mot lärartäthet eller för den delen hur många sjuksköterskor vi kan ha i dem.

Vill lämna er med kortversionen av Per Anders Fogelströms romansvit Våra drömmars stad.
Eländes, eländes, eländes, eländes, eländes, eländes, eländes, eländes, eländes, eländes, elände.

God natt.

fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 
Fler bloggar om: Politik 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar