2 mars 2014

Bakom varje guldmedalj finns tusentals vinnare

Bakom varje stor idrottare finns tusentals små. Idag gav sig återigen en kämpande skara människor iväg från Sälen mot Mora på skidåkningens ultimata utmaning, Vasaloppet. Bara en kan vinna tävlingen men alla som kommer till start (och framförallt i mål) är på sitt sätt vinnare.

Det är lätt att glömma att varje dag är det tusentals barn och ungdomar som blir vinnare och vinner på idrotten även om de aldrig vinner någon tävling eller blir proffs. Gothia Cup är ett exempel på en tävling där vinsten är mindre viktig än deltagandet.

I veckan klubbades beslut på att Gothia Cups moderförening BK Häcken ska få en ny fotbollsarena på Hisingen. Jag vill se det som en manifestation inte för elitidrotten utan breddidrotten. Så många unga som ser deltagandet i Gothia Cup som årets höjdpunkt. Så många vuxna som ställer upp året runt för att det ska vara möjligt.

Det går att diskutera om det behövs en arena till för elitfotboll i Göteborg. Att kommunfullmäktige valde att gå BK Häcken till mötes är lika mycket ett tack för Gothia Cup. Jag hoppas att BK Häcken ser det som en uppmaning till att fortsätta utvecklas och att vinnarna inte bara är föreningen och fansen. Vinnarna är lika mycket alla unga fotbollsspelare runt om i vårt avlånga land.

GP
fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 
Fler bloggar om: Politik 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar