5 mars 2013

Vad ett riktigt arbetarparti hade gjort

Hittade ett inlägg på LOs hemsida från förra veckan som tog upp att FN-organet ILO har kritiserat svensk lagstiftning på arbetsrättsområdet. Den s.k. Lex Laval.
"FNs arbetsmarknadsorgan ILO underkänner den lagstiftning som Sverige antog efter EU-domstolens Lavaldom. Lagstiftningen strider mot internationella konventioner om facklig förenings- och förhandlingsrätt. Bakgrunden till ILOs prövning av Lex Laval är att LO och TCO har ifrågasatt lagstiftningens förenlighet med grundläggande ILO-konventioner."
Källa: LO 

Om vi nu tänker oss att vi har en regering som sätter svenska löntagares intressen före de internationella företagens vinster så hade den naturligtvis reagerat på ILOs kritik och sett över Lex Laval i en mer fackföreningsvänlig riktning. Det ska i sammanhanget också nämnas att Sverige agerar i det närmaste fundamentalistiskt på EUs direktiv och gör en mycket starkare tolkning än de flesta andra EU-länder.

Nu har vi inte en regering som ser till arbetare i Sveriges intresse först. Den bara säger att den gör det. Därför kommer den inte att göra någonting. Den här gången heller.

The local
fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 
Fler bloggar om: Politik 

2 kommentarer:

  1. Lönesänkarna har talat (LO + SAP).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilka lönenivåer tror du att vi hade haft i Sverige utan fackföreningar? Om arbetsgivarna fått sätta lönerna själva?

      Radera