25 maj 2012

Hur man uppfinner en sanning - Lärare Tomas Tobé

Idag skriver Tomas Tobé en debattartikel där han i sin iver över sin nya roll som utbildningspolitisk talesperson för moderaterna försöker kapa hela skoldebatten till att handla om en enda sak.
Den arena som slaget om skolan har bestämts att stå på har borgarna valt och den heter - Det fria skolvalet. (De har stöd av f.d. tunga miljöpartister som Maria Wetterstrand och Mikaela Valtersson)
Hade arenan hetat den farliga skolsegregationen hade fighten varit en annan.
Nu har Socialdemokraterna ett val att göra.
Antingen backar man på alla tankar kring att utveckla skolans organisation eller så försöker man flytta arenan.
Nåja, det som är extra intressant är att Tobé nu har bestämt inte bara Moderaternas skolpolitik utan även socialdemokraternas, miljöpartiets och vänsterpartiets.
Att socialdemokraterna inte har några som helst beslut om att begränsa föräldrars möjlighet att välja skola är inget som stör Tobé. Nog finns en diskussion, en nödvändig och (ibland) klok, kring hur vi ska förbättra resultaten i skolan, inte minst i de skolor som har allra lägst måluppfyllelse. Denna diskussion har sin utgångspunkt i att skolor behöver bli bättre inte att kommunen ska bestämma vilken skola barnen ska gå i.
Att en annan parallell diskussion om vinster i välfärden pågår påverkar inte heller det fria skolvalet, möjligen de fria skolföretagen när den dagen kommer.
Det är anmärkningsvärt att DN väljer att publicera denna klart falska debattartikel, nog för att Tobé är aktuell och ambitiös men han får nog jobba lite på sin egen politiks trovärdighet före han försöker skjuta alla andras i sank.
Mitt intryck av moderaterna är att de har bestämt sig för att kämpa för 2014 på ett sätt som är ovärdigt i en demokrati. Mörka egna tillkortakommanden och svartmåla motståndare på lösa grundvalar. Det finns inga egna idéer till förbättringar, det enda som finns är lägre skatt och att var och en är sin egen lyckas smed.
Förståelsen för vad som bygger det samhälle de säger sig värna om verkar vara oerhört låg.

a-smedjan

fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 


Fler bloggar om: Politik 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar