21 maj 2012

En bra dag, trots allt, meddelar Jämställdhetsanden

Vissa dagar är bättre än andra. Idag har jag fått fördomar bekräftade, andra fördomar har kommit på skam och både arbete och föreningsliv har fått dra nytta av mina kompetenser, jag har t.o.m. blivit lite inspirerad, det ni.

Yrkesmässigt så hade jag ett privat litet twittermaraton på Reväst-seminariet där LO-distriktet deltog med expertis idag. Ni kan läsa här: https://twitter.com/#!/search/%23rev%C3%A4st
Så här såg det ut:
Efter att smitit ut från seminariet för att hinna till nästa möte (och en milkshake i solen på vägen) bar kosan till AFIG där vi var ett tjugotal socialdemokrater som samlades för att ta första stegen mot att alla s-föreningar i Göteborg har en levande jämställdhets- och mångfaldsplan. 
Vi blev inspirerade av duktiga föreläsare från Volvos verkstadsklubb som berättade och visade om hur de jobbar med att synliggöra värderingar och skapa diskussioner om t.ex. feminism för att deras jämställdhets- och mångfaldsplan inte ska bli en pärm på kontoret. Jag tror inte någon lämnade mötet med tanken att jämställdhet är onödigt och det här skiter vi i. 

En fråga som väcktes och som naturligtvis inte är ny men ändå väldigt viktig är frågan om det könsuppdelade arbetslivet. 
Det är en brist både för mansdominerade och kvinnodominerade branscher att strukturerna ser ut så. Här har rekryterare till både utbildningar och anställningar många frågor att ställa sig själva.

Så det var en ganska nöjd Lindström som cyklade hem i åskovädrets spår på cykelbanan som en gång var ett pendeltågsspår (och om någon politiker har vett i skallen så blir det det igen.) Jag hann t.o.m. att sjunga för lilltjejen och kolla en stund på fotboll med stortjejen. Inte illa (förutom matchresultatet)! 

Utredarna  om Lilla Estelle och TCOs pappaindex, Alliansfritt Sverige frågar om du är lycklig.
DN, En mycket läsvärd krönika i City Skåne, LO ombudsmannnen Oscar Ernerot i SvD
fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 
Fler bloggar om: Politik 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar