4 april 2012

Reinfeldt och sågen

I dagens DN kan man läsa en öppenhjärtig intervju med Fredrik Reinfeldt där han sågar sin egen regerings politik. Samtidigt levereras inga alternativ.
Statsministern:
Om lönekostnaderna skulle vara rätt medicin borde resultatet av den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar ha varit större, resonerar statsministern.
– Jag tror helt enkelt inte på den här idén med att sänka löner. I så fall så borde vi redan ha sett detta eftersom vi kraftigt har sänkt kostnaderna.
Om inget samband mellan sänkta kostnader och sänkt arbetslöshet finns så måste man alltså göra arbetskraften mer kompetent och företagen mer konkurrenskraftiga.
Regeringens svar - sänkt restaurangmoms:
Årets stora satsning för att få ner ungdomsarbetslösheten är halveringen av restaurangmomsen för att skapa fler jobb.
Det finns en sak i intervjun som Reinfeldt pekar på och som är ytterst relevant. Det är att arbetslösheten är som högst bland de som inte är födda i Sverige. Reinfeldts lösning är mindre kvalificerade jobb.
Det är i mina ögon ett hån mot en grupp av människor som har precis lika skiftande förutsättnignar som de som råkar vara födda i Sverige.

Reinfeldt pekar mot ett utbildningsunderskott och där har han rätt. Den enskilt viktigaste faktorn för att få fäste på arbetsmarknaden är att du har en gymnasieutbildning. Då är det väl det vi ska se till att alla som bor i Sverige ska få förutsättning att få - istället för subventionerade låglönejobb?
Aktuell politik, Aurora, Ulricehamnsbloggen, Martin Moberg, Unionen opinion, Peter Johansson

AB, SVT, Exp, DI, GP,
fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 
Fler bloggar om: Politik 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar