12 januari 2012

Ut och in i verkligheten med Annie Lööf

Det är sällan jag blir förvånad.
Men jag måste erkänna att jag är oerhört förvånad över att Centerpartiet valde Annie Lööf till ordförande.
Begreppet politisk broiler har sällan känts mer passande.
Det som är förvånande är att Centerpartiets väljarras tros vändas med en nyliberal politik. När man ser på en kurva över de senaste 45 åren är Centerpartiets kurva betydligt mer nedåtgående än Socialdemokraternas. Ju liberalare Centerpartiet blivit, desto färre sympatisörer har de fått.
Annie Lööf är så liberal att hon företräder en inställning och position i världen som bara kan beskrivas som en alternativ verklighet.

Jag hörde henne häromdagen försöka vända svart till vitt i debatt med Jonas Sjöstedt. Idag försöker hon göra rikare ännu rikare genom att säga att förorda skatteavdrag för sparande med argumentet att det ska gynna fattiga på debattplats i Aftonbladet.
En mycket kort invändning mot artikeln är att socialbidragstagarna, som i det borgerliga Sverige blir allt fler, inte får ha ett sparande. Att tro att den underklass i Sverige som håller på att växa fram skulle inkluderas i Lööfs spariver är befängt.

Kommer ni ihåg den borgerliga finansministern Ann Wibble?
Det var hon som tyckte att det var lämpligt att ha en årslön på banken, i fall att...
På ett möte i Göteborg i höstas frågade LOs ordförande Wanja Lundby Wedin Svenskt Näringslivs representant som propagerade för sänkta ungdomslöner vad han tyckte var en rimlig ingångslön för en restauranganställd. Han svarade ca 19 000 kr. 
Det är denna alternativa verklighet som Annie Lööf lever i. En verklighet där människors vardagsbekymmer bara är siffror på papper. Där människor inte har jobb för att de inte vill jobba, är sjukskrivna fast de är friska osv. 

I min iver över jämlikhet och individens rätt till frihet oberoende av vem och var man föds så blir Annie Lööfs, Anders Borgs och Fredrik Reinfeldts inställning att vi är ett av världens mest jämlika länder, därför gör lite mer ojämlikhet ingen skada en provokation mot det synsättet.
Redan idag är föräldrarnas utbildningsnivå den viktigaste faktorn hur det ska gå för dig i skolan. Sjukt.
Det kommer att bli ett spännande val 2014 inte minst för att se om Centerpartiet och KD lyckas klara sig över 4%. De förtjänar det inte genom den politik de föreslår.


Bloggat om Annie Lööf: Hanna Wagenius med en diametralt motsatt åsikt. Ett hjärta Rött om att propagandaminister Schlingmann skriver manus. 


DI


fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet. Annie Lööf kan bli ett praktifiasko. Hon velar för mycket och inger ingen respekt.

    SvaraRadera
  2. Hon är tillbaka till bondeförbundets partiprogram från 30-talet!
    Säg emot mej??

    Bengt Nilsson, klassisk sosse

    SvaraRadera