22 november 2011

Prislappen på människovärdet är satt av Tobias Billström

I sann senhöstanda är jag en dag sen ut ur nyhetsflödet, sent igår läste jag om hur migrationsminister Tobias Billström har lagt utredningen om vård till papperslösa längst ner i byrålådan. Detta är något som upprör hans allianskollegor, både Kristdemokrater och Centerpartister. Jag blir inte upprörd, jag blir förbannad. 
Billström använder nämligen samma argument när han struntar i mänskliga rättigheter och enskilda männskoöden, det är för dyrt. Vi har en regering som sänker skatten för de som är rika och låter det gå ut över värdigheten hos de som är allra, allra svagast i världen, genom minskat bistånd och genom hårdare tolkning av regler. Människor är dyra är beskedet från regeringen, människor går ut över statsbudgeten. Så länge de producerar skattemedel har vi nytta av dem, att de annars har ofinheten att kosta pengar kan endast kompenseras av att regeringen på det sättet kan passa på att berika riskkapitalister med skattemedel från skola och vårdverksamheter.

Det pris Billström sätter på människovärdet är alltså allt som äventyrar statens budget och den borgerliga regeringens möjlighet till skattesänkningar. Det självklara ska vara tvärtom. Statens budget ska anpassas så att människovärdet aldrig behöver äventyras.

I det här speciella fallet låter Billström helt enkelt bli att agera, trots att det finns en solid riksdagsmajoritet som strider mot den moderata politiken. 
Helsingborgs Dagblad har också synpunkter på minister Billström:
"Varför i hela fridens namn får Reinfeldt inga frågor om den syn på invandrare som partikamraten Tobias Billström givit uttryck för: folk som jobbar svart och bidragsfuskar och prioriterar klan och kultur framför kvinnors och homosexuellas rättigheter (Dagens Nyheter 26 augusti 2008)?
Eller om Billströms och Carl Bildts lilla frukostmöte i Bagdad 2007, då de försökte stoppa irakiska flyktingar att komma till Sverige, eftersom dessa påstods vara ”lågutbildade”, ”svårintegrerade” med mera, och skulle få ”invandringsproblemet att skena okontrollerat” ?
Varför inget om Moderaternas förslag om svenskkontrakt – som effektivt pekar ut invandrare som mindre pålitliga?
Eller förbudet för asylsökande att bosätta sig var de vill? Eller den strypta anhöriginvandringen – den största inskränkningen av svensk flyktingpolitik på många år?
Och hur är det med de pågående massutvisningarna till Irak och Afghanistan?
Kanske någon synpunkt på den massiva muslimfientliga och allmänt främlingsfientliga våg som mestadels med hjälp av borgerliga pennor och redaktörer rullat in i offentligheten de senaste tio åren?"
 Jag erkänner att jag har väldigt svårt att förstå värdet av en hårt reglerad migrationspolitik, i min värld så ska alla de personer som mer eller mindre långvarigt befinner sig inom statsgränsen ha samma rättigheter och skyldigheter.
Alliansfritt Sverige, Jan Åke Simonsson på ämnet

Missa inte heller en sväng in på den här sidan! http://vardforpapperslosa.se/
fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,

4 kommentarer:

 1. Det finns inget inom mänskliga rättigheter att skattebetalare måste försörja utlänningar.
  Vill du, så betala ur egen plånbok o ta ditt solidariska ansvar genom egen insats - och sluta fördöm andra som inte delar din åsikt.

  SvaraRadera
 2. Peter, skattebetalare i Sverige som är födda utanför landets gränser är också skattebetalare.
  Du verkar ha missförstått ordet solidaritet. Jag vill tro att jag bor i ett samhälle där vi gemensamt betalar för varandras välfärd. Jag själv behöver ännu ingen sjukvård men jag har vänner som gör det. De har ingen möjlighet att betala kostnaden för sin sjukvård själva och jag tycker inte att de ska behöva göra det heller.
  Här får du ett smakprov ur FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna:
  Artikel VI Envar har rätt att allestädes erkännas som person i lagens mening.
  XV (1)Envar har rätt till en nationalitet
  XXV Var och en har rätt till en levnadsstandard tillräcklig för den egna och familjens hälsa och välbefinnande, inklusive mat, kläder, bostad, hälsovård och nödvändiga sociala tjänster samt rätt till trygghet i händelse av arbetslöshet, sjukdom, invaliditet, makas eller makes död, ålderdom eller annan förlust av försörjning under omständigheter utanför hans eller hennes kontroll.
  Sätt dessa mänskliga rättigheter mot behandlingen av papperslösa och säg mig att de inte bryts under överinseende av Tobias Billström.

  SvaraRadera
 3. Peter - helt rätt. Illegala invandrare som ej betalar skatt ska heller ej ha rätt till våran välfärd. Det är sunt förnuft. Vill du betala för någons vård så får du mer än gärna göra det ur egen ficka. Visa prov på _din_ solidaritet.

  SvaraRadera
 4. Sverige blir blåsta om och om igen. Finns det ingen ände på människors blåögdhet? Hur många av Sveriges invandrare tror ni har flytt för sina liv? En mycket liten andel! Det är inbyggt i människan att söka sig till något bättre. Man vill ha lite friare, lite bättre ställt ekonomiskt. Det gäller oss också så det är inte konstigt.
  Men Sverige KAN inte med sina 9 miljoner invånare hjälp alla som vill komma hit och få ett bättre liv.

  SL är uttalad ateist men tror ändå på religionen som kallas mångkultur. Min personliga åsikt är att människor som är starkt drivna av ideologi tenderar att tappa greppet om sunt förnuft. SL som övertygad ideolog, utbildad TV-producent och retoriskt skicklig betraktar jag faktiskt som en samhällsfarlig person.

  Redan nu efter några decenniers i det närmaste okontrollerad invandring ser vi tydligt de negativa effekterna. (Den som inte vet vad jag menar bör försöka upplysa sig lite mer.) Det finns ingen antydan till självrannsakan hos de traditionella partierna, så tänk på hur situationen ser ut om tre decennier till.. Globalisering heter det nya mantrat som kommer användas för att slå blå dunster i ögonen på väljarna (arbetskraftutbyte är dock till viss del befogat).

  Den typiske svensken är tyvärr en riktig hycklare. Han säger, "klart vi ska ha en generös invandringspolitik". Det gör han utan att tänka på följderna och på vem som betalar. Samtidigt slår han sig själv för bröstet över sin förträffliga godhet och kryper in i sitt välmående lilla villaområde. Att vara med och realisera integrationen slår honom inte in. Invandrare segregeras, diskrimineras och stängs effektivt ute från det offentliga rummet. Är det pga rasism? Nej självklart inte. Folk söker sig till likasinnade; både svenskar och invandrare visar det hela tiden --> extrem mångkultur = epic fail!
  Svenskens hyckleri ligger i att han försöker ge sken av att vara en del av mångkulturen.

  Vag göra nu?
  1. Begränsa genast invandringen rimliga nivåer.
  2. Rulla ut ett seriöst och omfattande program för att en gång för alla få bukt med diskriminering och ojämlikhet. (Lagar, ekonomiska incitament, utbildning). Obs, ingen rasistskit som filmen "vithetsnormen".
  3. Öka biståndet till världens behövande.

  Staffan, hoppas jag inte förstörde dig dag genom att vara så kritisk. Jag antar att du tål en hel del.

  /En j-vligt sur svenne

  SvaraRadera