9 oktober 2011

Ojdå, även Moderaterna kan falla i fällan!

Jodå, nån gång så händer det, det statsbärande partiet gör det. Bort sig alltså.
På den moderata kampanjbloggen står att läsa:
Moderaternas ansvarsfulla politik ger fler jobb och gör välfärden
bättre. Socialdemokraternas politik hotar att göra 20 000 människor
arbetslösa.
Socialdemokraternas politik skulle slå hårt mot dem
som ännu inte fått sitt första jobb. S vill dubbla
arbetsgivaravgifterna för unga. Det leder till att färre
vill anställa ungdomar. De är emot sänkningen av
restaurangmomsen, vilket slår hårt mot en bransch där många
unga får jobb. Dessutom vill de försämra ROT- och RUT-avdragen.
Sammantagetinnebär det att fler än 20 000 jobb hotas.
Det här är inte bara sanningar med modifikation, det är en klassisk politisk fälla. Att i regeringsställning berätta hur dålig oppositionens politik är, det är inte bara fel, det är också klantigt. Det väcker nämligen frågan - vad gör ni för att det ska bli bättre?
Svaret på den frågan är för den som läser sin arbetsmarknadsstatistik - Ingenting. För den som ser på kommunernas och landstingens utveckling - Ingenting. För den som ser hur resultaten i skolan utvecklas - Ingenting.
De flesta gillar politiska partier som vill förändra saker till det bättre, inte partier som ser sina egna nederlag som segrar och sin idélöshet som lösningen på samhällsproblemen.

Den generellt sänkta arbetsgivaravgiften för unga är liksom restaurangmomsen felriktad på ett enda sätt. Den kräver ingenting av mottagaren och därför har den första åtgärden misslyckats precis som den andra kommer att göra.
Restaurangmomsberäkningarna har liksom RUT-jobb en sak gemensamt, varje jobb är oerhört dyrt.
De pengarna vill Socialdemokraterna använda till allmänhetens bästa, framförallt barnen i skolans, istället för att sponsra några få med skatteavdrag.

Socialdemokraterna har problem, därför får vi tacka när Moderaterna för en gångs skull slår in dörren för sig själv.

Bloggat: Michael Granstedt, Röda Berget
GP


fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,

1 kommentar:

  1. Känns mer som klassisk snacka skit om motståndaren taktik kombinerat med "vi förstår inte och tror inte på de argument som ni framhåller som orsak till varför er politik skulle fungera". Dvs man kritiserar S utifrån ett annat perspektiv på verkligheten. Då blir det upp till väljarna att avgöra hur de ser på världen. I moderaternas värld stämmer möjligen det som skrevs. I S världen är det nonsens. Tyvärr har regeringen tillsammans med sin media ekokammare, ett stabilt problemformuleringsprivilegium. Gör bort sig gör de först om de trots allt inte lyckas ta kommando över problemformuleringen. Med de senaste dagarnas S skandaler som avledande manöver torde risken för att moderaterna tappar initiativet just nu vara ganska liten. Tyvärr.

    SvaraRadera