19 oktober 2011

Juholt mer än välkommen i Göteborg

Det var inte med tagelskjortan på som Juholt äntrade scenen på biografen Draken i Göteborg inför nästan 400 partimedlemmar, det var med en tår i ögonvrån och tydlig känsla i rösten efter att ha mötts av en varm och uthållig stående ovation.

Juholts ödmjukhet inför de problem han har satt oss gräsrötter i var klädsam och jag tror att han fyllde de flesta med tillförsikt om att vi kan vända den här motgången. De förklaringar han gav på själva sakfrågorna är trovärdiga och han menar att det han framförallt har brustit i är sunt förnuft kring hur han har agerat kring sin lägenhetsersättning. Det är på grund av Juholts bristande förmåga att tänka efter kring rimligheten i sin ersättning som han nu får resa land och rike runt och säga att han är ledsen. Det är inte på grund av att han inte visste hur reglerna var, det är för att han borde ha förstått att han bara hade rätt till halva hyran.

Ser i skrivande stund på Kvällsöppet i TV4 som ställer frågan om det är synd om Håkan Juholt.
Mitt svar är nej.


Det saknas däremot proportioner i den förföljelse som följde på Aftonbladets publicering. Det är inte bara Aftonbladet som ska få skit för det, även public service redaktioner ägnade alltför mycket tid till att bevaka Juholt istället för t.ex. partiledardebatten i riksdagen eller ställa kritiska frågor kring det som faktiskt är viktigt - vad politiken innebär för enskilda och för samhället, på kort och lång sikt.


Ikväll i Göteborg så svarade inte Juholt på alla mina frågor om politik som jag hade i morse. Däremot så var han tydlig med riktningen, att människor är viktigare än pengar och att värden inte alltid mäts i ekonomi.


Jag är mer övertygad ikväll än jag var i morse om att vi kommer att komma ur den här krisen med raka ryggar och en stark övertygelse om att vår politik är på väg åt rätt håll även om alla politiska områden ännu inte har startat sin utveckling. Tack Håkan Juholt för det och tack alla partivänner i Göteborg som visade att det är det socialdemokratiska partiet som bär sin ledare och inte tvärtom.


Ulf Bjereld
DN, GT, GT, SR, DN, SVT, DN, GP, GT


fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar