3 september 2011

Värdet av god kommunikation

I veckan har man kunnat läsa om ett brutet vallöfte och dålig krishantering i GP. Det ena stod det rödgröna minoritetsstyret i regionen för, det andra den rödgröna majoriteten i Göteborg.
Jag förstår att man inte alltid kan tänka på hur saker kan framställas men att förslaget om enhetstaxa inte var med i budgetförslaget hade man lätt kunnat förklara att det beror på avsaknad av majoritet.
Att man efter ny kritik är sen med att reagera kring korruptionsskandalen i Göteborg kan bero på att man inte är överens eller att man har dålig internkommunikation.

Som jag ser det så agerar företrädarna i både VG-region och i Göteborg på ett korrekt sätt. Att man inte har kompetens att förklara det gör att värdet av den korrekta aktionen förtas av att de kommuniceras för dåligt.

Låt oss hoppas att man i båda läger lär sig något av detta och inte gör självmål i kommunikationen i framtiden.

Vill idag annars passa på att gratulera bloggkollegan Sebastian Stenholm och alla andra som engagerat sig för att 16 årige Thang i Hyltes utvisningsbeslut skall hävas. Man har vunnit över staten med goda argument, envishet och mod har Thang nu fått permanent uppehållstillstånd. Martin Moberg och Röda Berget har också bloggat om detta.


Andra som bloggat:
Cecilia Dalman Eek om vår gruva, Peter Andersson om politik och sjukdomsretorik, Lena Sommestad om att RUT inte löser deltidsfällan, John Johansson om nomineringen av David Kronlid i Örebro.

fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar