14 september 2011

Bra bild Carin Jämtin!

Idag presenteras ett av de sätt som den socialdemokratiska organisationsutredningen ska ta intryck från medlemmar och andra.
Jag hade nöjet av att inte bara prata med Carin Jämtin med kameran på (klipp sist i inlägget) utan även med kameran av i fredags.
Vi pratade om vikten av bildsättning. Att hur vi presenterar saker i bild är ibland lika viktigt som vilka ord vi använder.

Jag vill idag ge partiorganisationen en eloge för att: 
1. Presentera hur man vill jobba med organisationsutredningen på en blogg.
2. Att använda Facebooks (trubbiga) diskussionsforum som platsen för en offentlig idéprocess.


Det ger mig bilden av att man har förstått att bloggar är ett forum för många och att man ska verka där människor finns, dvs Facebook.
Partiet passar också på att idag ge ut en traditionell medlemstidning där man presenterar goda exempel och idéer för hur partiet ska bli bättre. Jag vet inte om det stämmer för resten av min förenings medlemmar men jag blev faktiskt lite glad över beslutsamheten och smartheten i detta agerande. 


Nu är det upp till oss medlemmar att använda de verktyg till förnyelse som partiet ger. Att låta de interna mötena bli lustfyllda och blanda dem med fler mötesplatser där även icke-medlemmar kan tänkas komma.


Det finns fortfarande stora outnyttjade potentialer som kan frigöras i det digitala landskapet och jag hoppas att partiet ska bli ännu mer aktivt på nätet. Framförallt hoppas jag att om det blir lite fart i partiet att man också kan aktivera arbetarrörelsens övriga grenar, folkbildningen och fackföreningsrörelsen. För även om jag är en nätaktivist så är jag fullt övertygad att det inte är förrän våra medlemmar använder vår politik och våra idéer i sin vardag, på nätet, på jobbet, i skolan och på äldreboendet som kraften i folkrörelsen blir svårstoppad.


Andra som bloggat om Carin Jämtin och organisationsutredningens Facebooksida:
Krassman, Westerholm, A Högberg, P Högberg, Einerstam, Moberg, Andersson, Johansson, Källenius


 NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,

1 kommentar:

 1. Vi måste göra klart för väljarna att det är INTE okay att rösta på Alliansens gamla ståndspartier och samtidigt tro att facket skulle vara för Alliansen. Alliansen är = arbetsgivarna.

  LO oroar sig för att 1/4 av medlemmarna röstar allians. Men så låt dem vara schitzofrena!!!
  Sanningen kommer alltid fram tillslut.

  Det måste bli klart att LO är arbetaremakt!
  Den politiska grenen av LO heter SSAP. SSAP skall lyssna på vad LO säger OCH på vad väljarna säger. Det är en logiskt uttryck som ej kan undvikas. Gör man det inte, som i Lavalmålet, då LO hade en åsikt, men SSAP hade en annan vilket medförde en motgång för LO i en del av den striden - så går det rätt åt pipan.

  Tillsammans kämpar vi arbetare (lönearbetare eller fåmansföretagare) för ett framtida demokratiskt socialistiskt samhälle, och rötterna till denna kamp hittar vi ända tillbaka till Nya Testamentet, i Apostlagärningarna kapitel 4, verserna 32-25, där man allra tidigast talade om handlingar som gav grunden till uttrycket "från var och en efter förmåga, till var och en efter behov".
  Skriver vi under på detta, är vi sanna socialist. Endast då. Oavsett vilken senare bok vi läst, så är det där grunden läggs. Vi för, kan man säga, Jesus budskap framåt! =)
  På ett oförvrängt och outtalat sätt. Och detta behöver inte innebära att man tror på gud eller inte. Även ateister följer detta budskap, därför att det är för människor sant och rätt!
  Sanningen segrar ALLTID.

  SvaraRadera