16 augusti 2011

Moderaterna tror inte på sin egen politik!

När Moderaterna (obs! inte regeringen) åtminstone tillfälligt vill avstå att lägga förslag om ett femte jobbskatteavdrag så höjer det både ögonbryn och väcker frågor.

Det höjda ögonbrynet kommer från att inte ens Anders Borg tror på det han så länge hävdat - att jobbskatteavdrag ger arbetstillfällen - för i så fall så borde man väl se det som en investering och inte en kostnad?
Frågorna som kommer är något förmildrande för Borg och Reinfeldt - är det moderaternas sätt att rädda ansiktet för att slippa en förlust i riksdagen? Är det en eftergift från Reinfeldt för att rädda allianssamarbetet? Flera av småpartierna i regeringen har ju utryckt viljan att skjuta på detta löfte.

Nu återstår att se hur våra medier behandlar den här nyheten. Kommer de att ställa samma frågor som jag eller kommer de att prata om ansvar och förstånd. Vad de borgerliga ledarsidorna kommer att skriva vet vi men jag är intresserad av hur det här kommer att behandlas av de politiska kommentatorerna.

Ytterligare en effekt av ett uteblivet femte jobbskatteavdrag blir att den höstbudget som Socialdemokraterna ska lägga måste förhålla sig till de 15 miljarder som det beräknades att kosta.
Som sagt tidigare så hoppas jag nu att våra företrädare för Socialdemokraterna kan hålla sig från att stoppa sina händer i den här syltburken utan överlåter den till bloggare och andra.

Bloggat har Alliansfritt Sverige, Annika Högberg, Kristian KrassmanSebastian StenholmMartin Moberg
Peter Högberg x2 och Lars Bäck på ämnet

SR, AB, DN, SvD, SVT, Dagens Arena, AB
fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,

1 kommentar:

  1. Alliansen visar ansvarsfullhet när världsekonomin förändras.

    Låt oss hoppas att de skippar momsidiotin med.

    Juholt har redan lovat bort mer än hundra miljarder som inte finns ...

    Gissa om jag höjer ögonbrynen ...

    SvaraRadera