21 juni 2011

Sveriges lättaste jobb - moderat riksdagsledamot.

Raljant rubrik? Vet inte.
Det är ju tydligt att de inte har mandat att göra något utöver regeringens fastlagda politik och hur jobbigt kan det vara att springa med bud till Schlingmann och övriga medlemmar av regeringen?
Man kan ju förstås alltid twittra lite som Hanif Bali eller säga att det bästa är att göra just ingenting som Gunnar Axén.

Det är lite läskigt att det blir allt tydligare att regeringen driver en kampanjmaskin framför sig. Huvudsyftet är att verka trovärdiga och handlingskraftiga när man i själva verket är trötta och idéfattiga. Att den borgerliga politiken gör Sverige till ett sämre land om man någonsin är i behov av offentliga tjänster som t.ex. skola, vård eller barnomsorg går ju att informera bort. Man behöver ju inte heller som regering använda partikassan för att kampanja när skattepengarna går lika bra.
När Schlingmanns PR-maskineri är avsändare av regeringens politik blir säljargumenten viktigare än konsekvenserna.

Att sjuka lämnas utanför alla system går att tiga bort, att arbetslösa får förnedrande uppgifter i Fas 3 går att vifta bort. Att biståndsbudgeten används till att betala krigsinsatser går att tiga om osv.
På punkt efter punkt jobbar den moderatledda regeringen på att försämra de gemensamma villkoren. De som är en av de viktigaste förklaringarna till vår nivå av välstånd idag.
Vi måste anpassa samhället för framtiden säger regeringen och kramar system som får Maggie Thatcher att verka som en snäll tant.

Till sist så vill jag säga att nog för att moderata riksdagsledamöter har en lätt resa, tyvärr beror det i stor utsträckning på den socialdemokratiska oförmågan att föra en offensiv och bred oppositionspolitik. Jag hoppas att det är slut med det när höstbudgeten kommer och socialdemokraterna åter har skarpa förslag för hur vi ska reformera Sverige till ett grönt kunskapssamhälle. Redan nu finns det undantag, ett är Thomas Eneroth (som inspirerat till denna bloggpost) och ledamöterna i socialförsäkringsutskottet.

Ex.DN, Exp, Ab, SvD


Bloggat på ämnet har Martin Moberg, Peter Högberg, Peter Johansson, Roger Jönsson

fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant, moderaterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar