30 juni 2011

Pengarna först, människorna sen, regeringen Reinfeldt avslöjad!

Tomas Eneroth twittrar frågor till Gunnar Axén
Om det fanns någon som tvivlade på hur långt regeringen Reinfeldt vill gå för att sänka skatten så kan ni sluta nu. En hemlig promemoria som Göteborgs-Postens Maria Sköld har tagit del av visar att socialdepartementet kände till de konsekvenser av sjukförsäkringsreformen som man nu hävdar att man inte kände till. Dessutom är den inlagda tidsgränsen en produkt från förhandlingar med finansdepartementet liksom den prövning av möjlighet till förtidspension som kallats världens hårdaste.
Kort sagt. Skattesänkningar går före välfärd. Även för samhällets svårast sjuka.
Undrar jag hur Göran Hägglund ska klara KD:s riksting som börjar idag. Det är socialministern som låtit sitt samvete glida för att kunna sitta kvar i regeringen.
Centern har fått vika sig i kärnkraftsfrågan, KD i frågan om sjukförsäkringen, när är det dags för Folkpartiet att sälja sin själ till den moderatledda alliansen, eller är den redan såld till nyliberalismen?

Media: DN, SVT, GP, SR

Bloggat:  Alliansfritt SverigeSebastian Stenholm, Hannah BergstedtPeter HögbergJohan Westerholm x 2Peter Johansson x 2 Roger Jönsson och Martin Moberg.fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressantsocialdemokrati

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar