14 maj 2011

Vem är det som tar ansvar nu igen?

Det finns en sak med den här valrörelsen som är oerhört befriande för mig som socialdemokrat. Det är att det för första gången på fem år är moderaterna som försvarar sig.
De har så väldigt tydligt visat att det här valet är bortaplan för dem.

Vi har gått till val med budskapet att vi inte säljer ut några sjukhus. Det påstår moderaterna att de inte heller ska göra. Skillnaden är att de vill bolagisera primärvården och har lagt förslag kring något som kallas utmaningsrätt, man kunde kallat det budgivningsrätt. Hur den begränsas är ytterst oklart. Vi vet vad som hänt när moderaterna fått dominera landsting på andra håll i landet. Vi vill inte att det ska hända här.

Anledningen är att vi vet att med ett helhetsansvar för vårdkedjan från friskvård till sjukvårdsupplysning och rehab så kommer vi att vinna i kvalitet och effektivitet. Vi är t.o.m. så bra i Västra Götaland att partiet idag presenterade ett nationellt niopunktsprogram för förbättrad sjukvård som baseras på våra framgångar och idéer till förbättringar i Västra Götaland. Ni kan se presentationen här:


Det har på sista tiden sagts att detta är en ful kampanj. Det är bara att hålla med när man ser sånt här:
Jag undrar om Sofia Arkelsten eller Per Schlingmann har godkänt det här?
Vi tycker det är stor skillnad att sitta i en TV-sändning och säga att man kan tänka sig att sälja sjukhus till att måla på ett parti förslag som ett annat parti inte har lagt.

Ok för att vi har velat provocera Johnny Magnusson och co. men det är bara för att de inte velat ta fighten. De har hoppats på att riksopinionen ska leda till ett bra valresultat, bara man sitter still i båten. Det duger inte. Det visade Göran Persson 2006 och jag hoppas att Johnny Magnusson visar det igen 2011.

På söndag hoppas jag att vi har lärt dem en sak. Sjukvårdsval vinner man inte på skattesänkningar eller införande av gräddfiler. Det vinner man på att lova och göra allt för att leverera jämlik sjukvård och bättre service till de som behöver den bäst.

Fotnot: Eftersom Bloggerverktyget som jag och många andra använder har legat nere i nästan ett dygn så är det många bloggers som varit snabba ur blocken här i kväll.

T.ex. Håkan Werner Linnarsson x 2, Sebastian StenholmMartin Moberg, jag har lånat länkar av Martin som lånat av Sebastian....
Krassman om tydliga alternativ i omvalet, Peter Johansson om blir omvalet ett (s)egertåg?, Håkan WL om att nu återstår bara några få dagar, Tord Oscarsson om dagens opinionsmätning inför omvalet i Västra Götalands regionen, Eva Hillén Ahlström om gott och blandat, Alliansfritt Sverige om tre chipspåsar, En chefspappas vardag om mer chips åt folket, Kristina Persdotter om oroande direktiv i utredning om främlingsfientlighet, fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik,  regionval,  Västra Götaland, omvalIntressant

2 kommentarer:

  1. Instämmer! Kändes tämligen absurt när tio-talet ungmoderater sprang och delade ut plåster idag vid Kungsportsplatsen. Visst är det upp till dem hur de underförstått ville "stressa" och "retas" innan folk från VU kom till platsen osv. Men "varför delar ni ut plåster", frågade vi. "De kan va´bra att ha blev svaret". Vilket känns smått ironiskt. Vad menar de att en på sikt (ur värsta senariot) som saknar sjukförsäkring ska göra om hon eller han bryter benet? Sätta på ett plåster;-)

    //Lars Wiberg

    SvaraRadera
  2. Moderaterna har ju tappat både sans och moral. Detta slår tillbaka på M-partiet självt.

    SvaraRadera