6 maj 2011

Två sidor av en valrörelse i motvind - sida 2.

GP Debatt idag bestod av att alla partier fick chansen att presentera sin sjukvårdspolitik.

Tyvärr är det svårt att på ett begränsat utrymme beskriva de åtgärder som man planerar så det blir mycket av formatet snömos om diffusa satsningar som kommer att frälsa medborgarna. Förutom SD vars viktigaste fråga är att förbjuda fri omkärelse av religiösa skäl. Den fick plats.

Det som gick att tydligt utläsa var att Socialdemokraterna vill höja åldern för fri tandvård till 25 och att nya arbetssätt ska korta väntetider på akuten, försök har visat positiva resultat.

Moderaterna genom Johnny Magnusson tycker att S är oambitiösa som vill vara genomsnittliga när man nyss i S kolumnen läst att vi ska ha Sveriges bästa sjukvård i Västra Götaland 2025. Ibland bör man nog vara lite försiktig med vad man skriver om andra, Magnusson.

FP som för första gången syns i denna valrörelse vill - egentligen fortsätta på inslagen väg om jag tolkar artikeln rätt. Dvs den väg som S, FP och C har vandrat de senaste 10 åren fram till höstens val. Bra där.

MP:s vill ytterligare stärka patientperspektivet och utveckla kompetens kring bl.a. HBTQ-frågor. Också bra.

V vill satsa på vad som borde vara självklart - jämställda löner och stoppa nedskärningarna, oklart vilka.

KD:
Vi går till val på att införa en vårdplatsgaranti så att den som ska läggas in på sjukhus ges rätt till en säng på rätt klinik med rätt kompetens, skriver Monica Selin (KD).
Där stack man ut hakan väldigt långt...

Centerpartiets sjukvårdspolitik är näringspolitik dvs skattesänkningar för att det är väl centerpartiets näringspolitik? Oklart om det är effektivt mot magsår eller armbrott.

Slutligen vill Sjukvårdspartiet decentralisera och behålla de små sjukhusen. Kan bli svårt för M att samarbeta där efter valet alltså.

Min personliga kommentar är att det vore väldigt spännande om det skulle bli aktuellt med en S, MP, FP kombination efter valet. Den som lever får se.

Det är fortfarande en valrörelse som lever i skymundan, Rapport orkade dock visa två minuter från Västra Götaland igår när Statsministern var här och höjde temperaturen. Synd att han inte vågar vill möta Juholt i en debatt för att ytterligare höja temperaturen.

Sossar i VG region har också börjat efterlysa intresset från 68:n, en dryg vecka kvar nu...

 Bloggat har Claes Krantz och Håkan WL. Även Peter Andersson är och sniffar på ämnet. Liksom Martin Moberg och Alliansfritt Sverige
Netroots, Politometern, Bloggar.se
Fler bloggar om: Politik,  regionval Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar