6 maj 2011

Två sidor av en valrörelse i motvind - sida 1.

Jag vet att det kan verka en smula tjatigt att jag nu återigen kommer att referera till GP-debatt och GP:s ledarredaktion men när man bor i ett monopolområde så finns inte mycket val. Idag har dock DN också skrivit om sjukvård så välkomna in i matchen.
På ledarsidan anklagas den rödgröna sidan i allmänhet för hittepåpolitik och den socialdemokratiska för att vi kör en smutsig kampanj.
Hade det nu inte varit så att vi levat i ett monopol hade jag inte brytt mig men de procent av befolkningen som ändå orkar sig igenom ledarsidan måste ändå här få en liten motvikt.
Fredrik Tenfält hävdar att Socialdemokraterna kör med fula trick när man menar att moderaterna vill sälja ut sjukhus, trots att man säger det. (Man får nog vara en väldigt avancerad lyssnare för att höra något annat.)
Det är lite konstigt att Tenfält då tycker det är ok att skriva:
 För övrigt har exempelvis Lundby sjukhus fungerat utmärkt i annan regi under många år. Vill S stoppa den verksamheten?
Vilket Socialdemokraterna inte har några planer på. Däremot hade vi kunnat utveckla närsjukvården på Hisingen på ett smidigare sätt om vi hade haft Lundby Sjukhus i landstingets regi. Nu är det inte så , då gäller det att göra bästa möjliga av givna förutsättningar.
Tenfält fortsätter:
räcker argument och skiljelinjer inte till så är det ett beprövat knep att höja röst och tonläge. Och hoppas att väljarna inte är kunniga nog att syna korten.
 Vad Socialdemokraterna gör i denna valkampanj är att visa att vi vill fortsätta den tydligt positiva utveckling vården har haft de senaste åren, inte minst på primärvårds-sidan. Men eftersom våra politiska motståndare har förstått att den politik de ämnar att driva inte är den Västsvenskarna vill ha så försöker de använda likhetskortet så mycket som möjligt. Det blir därför Socialdemokraternas uppgift att uppvisa de mycket olika tankar kring vårdens organisation som finns. Beskyllningar om fula knep får vi leva med, hur Fredrik Tenfält kan leva med det beskedet kan jag leva med.

Bloggat: mi compadres i valkampen Claes Krantz och Håkan WL. Även Peter Andersson är och sniffar på ämnet. Liksom Martin Moberg och Alliansfritt Sverige
Netroots, Politometern, Bloggar.se
Fler bloggar om: Politik,  regionval Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar