5 maj 2011

Reinfeldt i Göteborg, inte konstigt det är kallt.

Ingen har väl lyckats undgå möjligheten till att få praktisera Juholts pingvinmetafor de senaste dagarna, vi har behövt värme på alla upptänkliga sätt. Nu får vi förklaringen. Kylans furstar Reinfeldt och Borg är på turné i Västra Götaland. Jag lovar att det blir varmare imorgon.
De har t.o.m. orkat sig hela vägen till Göteborg idag.
Här möttes de inte av pingviner men väl av kycklingar i form av SSU Göteborg som vill ha en debatt mellan Reinfeldt och Håkan Juholt.
Det är märkligt hur arrogant en politiker kan bli på 5 år vid maktens grytor. Man säger att socialdemokraterna saknar en politik. Löjligt.
Ett litet uttalande som kan visa på Statsministerns arrogans för demokrati och meningsutbyte är följande.
 En grupp elever från tvåan och trean på Naturvetenskapsprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet fick chansen att ställa frågor under en timme.
Frågade om JuholtDen allra första frågan var vad Reinfeldt tycker om Socialdemokraternas nya ledare Håkan Juholt, men det ville han inte svara på.
– Jag har som princip att prata så lite som möjligt om mina politiska motståndare, och särskilt enskilda personer.
OK för att han inte vill recensera Juholt men att inte vilja tala om sina politiska motståndare som statsminister? Det är väl i princip så att varje gång Fredrik Reinfeldt blir ifrågasatt så försöker han gömma sig bakom statsministermasken eller skicka fram någon annan stackars minister, en Engström en Kristersson eller en Elmsäter-Svärd. Det kan ju tära på förtroendesiffrorna att faktiskt vara en av de som är ansvarig för den mest uppenbart misslyckade delen av regeringens politik.

Det som verkar ligga närmast sanningen är att Moderaterna vill att det här valet ska handla om allt annat än politik. För politik som främjar det gemensamma är de inte så bra på. Politik som hanterar människor med stora problem är inte heller deras grej. Det kan vi se på hur socialförsäkringssytemet med sjukförsäkring och Fas 3 som skrämmande exempel, håller på att knäckas av ideologiska skattesänkningar för de som redan har.

Av de lite drygt 40 miljarder som Västra Götalandsregionen hanterar är 35 kopplade direkt till sjukvården. Det är så mycket pengar att bara Vattenfalls vinst kan matcha.
Dessa 35 miljarder har Socialdemokraterna en väldigt tydlig plan för hur man ska använda för att utveckla sjukvården, inte minst den sjukvård som gör att patienterna aldrig behöver besöka akutmottagningen. Här vill moderaterna börja med ett bolagiseringsexperiment som vi bara kan se på Stockholm hur det kommer sluta. Det är inte en väg mot jämlik sjukvård där behovet går först.

Expressens ledare har fått ett fullständigt frispel när de anser att rikspolitiker inte ska delta i den lokala valrörelsen. Det är ju fullständigt vansinnigt. Det är självklart så att allt som kan skapa större intresse för valet i regionen är av godo. En debatt mellan Reinfeldt och Juholt hade varit ett sådant tillfälle. Det är synd att statsministern inte vill vara med och främja demokratin i Sverige, enbart det egna partiets ideologi.

Jytte Guteland på Politikerbloggen om varför Reinfeldt inte vågar ta debatten.
Claes Krantz om Chicken Reinfeldt.
GT, AB, AB 2, GP, SR, NT


Netroots, Politometern, Bloggar.se
Fler bloggar om: Politik,  regionval Intressant?

3 kommentarer:

  1. Kycklingarna borde snarast avresa till paret Ahlin-Hultqvist. Sveriges fegaste par just nu.

    SvaraRadera
  2. Traditionellt sett kan man väl säga att vi är bättre på att bygga samhällen än att kriga i Sverige. Då kanske vi ska koncentrera vår insats på att bygga samhällen och andra som är bättre på det kan sköta krigandet.

    SvaraRadera
  3. Åk ut och sätt upp anslag-låt det inte gå någon förbi att det är omval.jag tror Reinfeldt räknar med att alliansen är mer röstbenägna.Good luck

    SvaraRadera