30 maj 2011

A little less conversation a little more action, please.

Tjoho solen skiner, det är strålande tider.
Socialdemokraterna är största parti och den Tacksamma Trion Bodström, Juholt och Sahlin håller ställningarna i rubrikerna!
All publicitet är god publicitet.

Det som vore riktigt spännande att få veta är vad som händer där inga kameralampor lyser. Jag minns att det under den, som det kändes, evighetslånga perioden från det att Sahlin meddelade sin avgång tills dess att Juholt tillträdde rådde stiltje i oppositionspolitiken.

Borde det inte börja blåsa nu? Nu har även Miljöpartiet bytt ledarskap och därför borde det finnas goda förutsättningar att ytterligare skruva upp kraften i kritiken mot förslag och idéer för att försämra vår gemensamma välfärd och framtid.

Hade vi inte haft en liten valrörelse i Västra Götaland hade vi haft en skiva på repeat med Fas 3, Sjukförsäkringar och försvars och säkerhetspolitik, den skiva som nu börjat spela igen. Nog sker framsteg, inte minst i oppositionspolitiken mot Fas 3 men uppgången i opinionen beror mer på en trött regering än en framgångsrik opposition.

Lite mer liv i luckan och mer egna konstruktiva förslag - helst utan fåniga etiketter - vill jag gärna ha från s-gruppen i riksdagen, tack. Vi har en rad nya talespersoner i olika frågor, vi har mängder med erfarna riksdagsledamöter, vi har några nya som inte visat varför de ska vara i riksdagen ännu. Träd fram och bevisa för mig och andra att det inte är en one man show i socialdemokratin, det kommer att inspirera till den förvandling av partiet till Sveriges mest nyfikna, öppna, progressiva och ödmjuka som är det enda rimliga målet att vara.

I världen utanför riksmedias fönster händer det här:
Jag har de senaste dagarna med uppmärksamhet följt Sebastian Stenholm och det växande folkliga engagemanget i Halland mot utvisningen av en 16 årig pojke till Vietnam. I ett sådant mänskligt öde finns ingen blockpolitik men ändå är det regeringen som har satt skruvarna så hårt på Migrationsverket att de kanske begår lagbrott när de ska upprätthålla sitt reglemente.

Så, lite mindre snack och lite mer action tack!

Westerholm och Johansson om Sahlin och Juholt. Moberg följer upp.
Högberg vill ha mer idéer från Juholt. Moberg följer upp
Moberg om opinionssiffror m.m.
Källenius vill att Kent Härstedt ska agera.

Media på detta: ArbetarebladetDagbladetFolkbladetAbSvD 12SVTSydsvDN 12, GP

fler blogginlägg på NetrootsBloggar.se
Fler bloggar om: Politiksocialdemokraterna, Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar