16 maj 2011

Fest utan rus

Jodå,

den försiktigt positiva känslan som GP/Sifo gav för ett par dagar sen håller i sig.
I hela regionen försvarade Socialdemokraterna resultatet från 2006. I Göteborg förlorar (s) tydligt till missnöje och rädsla i form av SD och Vägvalet - båda partierna är mot trängselskatter, en fråga som redan är avgjord men där 81% känner till vägavgifterna och 17% vad de ska användas till. Ett uselt informationsarbete från berörda parter om man ska vara snäll.
En av de berörda parterna är de etablerade politikerna i Göteborgs Stad som konsekvent vägrat diskutera frågan.

Det blir ingen tydlig majoritet i regionfullmäktige och endast 44% röstade. Det tar ytterligare ner den positiva känslan som valresultatet ger.

Ändå är valet en framgång. Vi vinner ett mandat i Göteborg och fem totalt i regionen. Mycket bra och även om Håkan Juholt kan anses ha del i framgången så är det viktigaste att vi i denna valrörelse spelade på hemmaplan och att borgarna tidigt tvingades i försvarspostition.

Här har vi mycket att lära inför 2014. Vi måste ha få, mycket tydliga frågor. Vi ska vara socialdemokrater och inte fastna i skattesänkarrace utan sätta fast det gemensamma bästa i människors hjärtan. Vårdens och skolans resurser. Det jobbet kan inte börja 2013 efter kongressen. Det måste börja nu.

Dagens Arena på ämnet. Röda Berget x2, Peter Högberg,
Johan Westerholm, Krassman
GP, GP2, GP3, GP4, AB1, AB2, AB3, GT, SR

ler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se
Fler bloggar om: Politik, regionval, Västra Götaland, omval, Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar