29 april 2011

Sexigt valmanifest? Nej, men konkret och värdigt.

Idag presenterar Socialdemokraterna i Västra Götaland sitt valmanifest inför regionvalet 15 maj.
Och det är tydligt att Johnny Magnusson och hans bladdriga alliansgäng kommer att få svårt att vinna det här med ärliga metoder.
Vi har ett dokument med 14 punkter som är tydliga, konkreta, progressiva och framförallt i första hand människovänliga istället för i första hand finansvänliga.
Jag tycker mycket om det vår partiordförande Håkan Juholt säger i dagens DN -

Satsningar på den gemensamma välfärden, inklusive kulturen, är något som Juholt tror tilltalar även den välbeställda medelklassen i storstäderna.
– Jag är helt säker på att den som har oerhört mycket pengar vill tas emot på bästa sätt när han får en hjärtinfarkt, säger S-ledaren.
Det är detta perspektiv som präglar Socialdemokraternas valmanifest.
Den välfärd som vi äger gemensamt skall vara världens bästa. Vi ska inte sälja ut och chansa på att den privata aktören sätter kvalitet framför vinstintresse.
Vi vänder blicken mot det borgerliga Stockholm som har massor av vårdcentraler med relativt friska klienter och få där befolkningen har dålig hälsa. Där patienter behandlas olika, inte utifrån hur sjuka de är, utan om de har betalat en försäkring eller ej. Detta på landstingets utförsålda sjukhus.
Vi ser personalen i våra verksamheter som jobar stenhårt för att kunna göra ett ännu bättre jobb. Deras villkor skall förbättras. Det är inte en minut försent.
Vi ser också hur viktig kollektivtrafik och infrastruktur är för regionens fortsatta ekonomiska utveckling och riktar en särskild uppmaning till Elmsäter-Svärd och Reinfeldt att se andra delar av Sverige än Rosenbad och investera i västsvensk infrastruktur. Det är regeringens uppgift, inte regionens.
I valmanifestet lyckas Socialdemokraterna visa att det är patienternas och invånarnas intresse som går först, därefter miljö och näringsliv. Vi värnar dessa bäst genom att ha en helhetssyn och ett perspektiv som utgår från medborgarnas intresse istället för från storfinansens.
Det är inga fantastiska och fantasifulla förslag. Det är realistiska, framåtblickande och bra förslag.

SR, Expressen

Claes Krantz på ämnet liksom Håkan Werner Linnarsson, Sebastian Stenholm

Netroots, Politometern, Bloggar.se
Fler bloggar om: Politik,  regionval Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar