6 april 2011

Nu är det socialdemokraterna som pratar framtid!

Ofta så skickas man mellan hopp och förtvivlan när det gäller vår rörelse. Idag är jag hoppfull.

Anledningen är enkel. Idag är det socialdemokraterna som talar om framtiden och regeringens partier som pratar om hur bra allting är just nu. Fast det inte är det. Bra. I alla fall inte tillräckligt. För alla.

Jag tänker på känt spanarmanér ge tre exempel.
1. I debatten med Anders Borg så gav Tommy Weidelich kanske inte ett bergsäkert intryck och hans talepunkter var något få men det han sa gav lite mersmak. Han sa nämligen det som jag har efterlyst. Han pratade om investeringar i grön teknik och han pratade om investering i utbildning. Två tydliga framtidsfrågor som inga jobbskatteavdrag i världen kan göra något åt.

Anneli Hulthén tar första spadtaget
2. I Göteborg så togs ett första symboliskt spadtag för det Västsvenska infrastrukturpaketet i förra veckan. I går hade jag nöjet av kommunalrådet med ansvar för trafik och bostäders sällskap på Västra Frölunda s-förenings medlemsmöte. Han pratade om vikten av detta paket som beräknas vara klart framåt 2030. För våra barns skull. För jobbens och miljöns skull. För Göteborgsregionens framtid.

3. I valrörelsen i Västra Götaland så pratar vi om framtidens vård. Om reella förbättringar på kort och lång sikt. Om vikten av att värdera människor lika. En progressiv syn på sjukvården med en tydlig framtidsvision där människor ska vara friskare men om de blir sjuka så spelar deras yttre förutsättninga ingen roll. Läs gärna Cecilia Dalman Eeks ledarkrönika i GP idag.

I alla dessa frågor är borgerligheten defensiva eller ute på en resa som den breda allmänheten inte vill ha. Min oro är att folk ändå går på deras retorik, de säger en sak men gör en annan.

Bloggat om duellen mellan Weidelich och Borg har; Röda Berget, Partistaten, Björn Andersson, Martin Moberg, Peter Högberg om infrastrukturpaketet rekommenderas Yimby Göteborg där alla partier kommer till tals. Idag Moderaterna, Svensson har också varit på bollen.

Media om TW vs AB Dagens Arena, Sydsvenskan, SvD, Expr 1, 2, Ab 1, 2, 3, DN


Fler progressiva bloggar på 

2 kommentarer:

  1. Tack för att du ser det positiva som vi ska bygga vidare på!

    SvaraRadera
  2. Hej Lena, glad att jag kan glädja dig för en gångs skull. Det omvända tillhör vanligheterna :-).

    SvaraRadera