16 april 2011

Ett regionval om principer. Rättvis vård står mot privata vinster

I valrörelsen inför valet 2010 "duellerade" Johnny Magnusson och Gert-Inge Andersson. Samma förutsättningar gäller idag.
Jag tror inte mer behövs än en enkel påminnelse: (kräver Flash)Av de pengar regionen använder går drygt 9 kronor av 14 till vård. Vi har sett vinster i vårdföretag på nästan 20%. Har du lust att ge ca 1,50 av dessa 9 skattekronor till vinster i en internationell vårdkoncern? Eller ska vi använda dem till att fortsätta utveckla vården i vår region där en modell med mer friskvård, mer vård nära hemmet och bättre tillgänglighet i primärvård och akutvård håller på att trimmas in.
Regeringen har ju dessutom beslutat att minska stödet till kommuner och landsting till förmån för mer pengar i den egna plånboken hos den som är frisk och har jobb. Oavsett att det enbart ger marginella effekter för det man påstår att det ska gå till.
GP idag har en debattartikel som tar fram några goda exempel och tar dem som lag. Det man bör göra är att jämföra resultaten i Västra Götaland med hur det ser ut i Stockholms läns landsting. Det är som de har det i Stockholm de vill att det ska bli här.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? bloggar om Göteborgpolitik, regionval

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar