26 april 2011

Breaking News! Politik att bli stolt över. Heltid rättighet i Göteborg och VG-region.

Det är tyvärr inte ofta som man blir odelat positivt överraskad. Än mer sällan är det tyvärr Ny Tid i Göteborgsområdet som står för grannlåten.
Därför kom det som en mycket glad överraskning när kommunalråd Marina Johansson säger följande:

I Göteborg har en försöksverksamhet utifrån Nynäshamnsmodellen varit igång sedan en tid i fem olika stadsdelsförvaltningar. Marina Johansson känner sig nöjd med att ett helt enigt personal- och arbetsmarknadsutskottet tagit beslut om en handlingsplan. 
– Jag tycker det är realistiskt att alla tjänster ska vara heltid när den här mandatperioden är slut.
Inte nog med det. I samma veva publicerar Ny Tid den här artikeln om motsvarande förändring inom Västra Götalandsregionen om Socialdemokraterna får styra denna mandatperiod:
Alla som arbetar ofrivilligt deltid ska erbjudas en möjlighet till heltidstjänst. Det beskedet ger nu Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen inför regionens omval 15 maj. Löftet ges tillsammans med Socialdemokraterna i Västra Götalands 49 kommuner.
Det är, tycker jag, så fantastiskt j-a bra att jag nöjer mig att bocka och tacka för glädje och inspiration. Nu ska vi vinna det här valet för jämlik vård, för bättre villkor för personalen och för invånarna i Västra Götaland!

Löntagarbloggen

Netroots, Politometern, Bloggar.se
Fler bloggar om: Politik,  regionval Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar