20 mars 2011

Mod, kamrater!

Ibland så blir man lite förvånad över hur vinklad en rubrik kan vara - här är ett exempel:
Artikeln handlar nämligen om att i senaste mätningen är moderaternas underbara dagar över, (s) är ikapp och försprånget för det borgerliga blocket nästan borta.
Att det inte givit utslag i opinionen att nästa partiledare är nominerad spelar mindre roll. Det här innebär nämligen att den dagen när vi börjar jobba igen så har vi ett bra utgångsläge. Allmänheten har upptäckt alliansregeringens brist på idéer och visioner. Man har upptäckt den trötta förvaltaren. Man har upptäckt den internationella flatheten. Den kapitalförvaltande maskinen utan empati.
Jag vet att det rödgröna försprånget var 20% något år innan valet 2010 så inga alltför stora växlar ska dras på detta. Jag hoppas ändå att det ger mod inför en regional valrörelse i Västra Götaland och inför partiets stora utmaning att (nu) ta fram en uppdaterad socialdemokrati och vitalisera det socialdemokratiska partiet.

Igår skrev Peter Johansson ett öppet brev till ombud till extrakongressen och ledamöter i VU och partistyrelse. Läsning rekommenderas.

Fler progressiva bloggar på NetRoots

1 kommentar:

  1. Det är väl också så att mätningen till största delen gjorts innan Juholt/Jämtin blev känt...

    Annars håller jag med att det först blir intressant när en politisk inriktning har valts och tågfärden är i gång. När den nya inriktningen ger avtryck. Då, beroende på vilka personer som kommit till i ledningen, vilken politik som valts, kommer sådana mätningar kunna säga något. Sedan vad de säger är ju alltid en fråga om tolkning, vilken kontext man ser...

    /M. E.

    SvaraRadera