27 mars 2011

Fokus på socialdemokraternas #nystart

Jag kom in till mitt hotellrum nu, en smula sent. Passerade ändå förbi datorn för att se om nåt hade skrivits. Inte så bra idé. Det har skrivits hyllmeter om socialdemokraterna och Håkan Juholt idag. Kröningen av den nye ledaren har varit efterlängtad och om partiet slöt sig bakom valberedningens förslag för två veckor sen så är det inget mot den enade mur av positiva omdömen jag har mött ikväll. Jag är själv positiv men jag förväntar mig att det viktigaste Juholt och Jämtin levererar är en nystart av rörelsen. Jag är tämligen ointresserad av deras personliga prägel på politiken just nu. Jag förväntar mig t.ex. att få se båda i Västra Götaland inom kort, då vi har en valrörelse på väg, för att sätta fart på partiarbetet.
En liten illustration är länkväggen nedan som jag snott av Sandro Wennberg och Partistarten. Dessutom måste jag dela med eventuella läsare att jag mår mycket bra av att höra att det är så många av de jag pratat med under kvällens kongressfest som läser det jag skriver på denna blogg. Tack till er och tack till er som läser som inte alls har varit på kongressfest ikväll.
Om ni vill ha lite mer matnyttigt material:
NetRoots
Andra bloggare om detta: Tord Oscarsson, Martin Moberg x 2, Cecilia Dalman Eek, Roger Jönsson, Peter Högberg x 2, Johan Westerholm x 2, Johanna Graf, Ulf Bjereld, Mats Engström, Jämlikhetsanden, Eva-Lena Jansson, Makthavare x 2, Annie Johansson (C) och Tokmoderaten.

Prasselmedia: AB:s ledarblogg och Lotta Gröning i EX.

Samt:

Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, Aftonbladet 3, Aftonbladet 4, Aftonbladet 5, Aftonbladet 6, Aftonbladet 7, Aktuellt i Politiken, Allehanda.se, Arbetarbladet, Arbetarbladet 2, Arbetarbladet 3, Barometern, Barometern 2, Barometern 3, Barometern 4, Barometern 5, Blekinge Läns Tidning, Borås Tidning, Borås Tidning 2, Borås Tidning 3, Borås Tidning 4, Dagbladet.se,Dagbladet.se 2, Dagens Arena, Dagens Arena 2, Dagens Industri, Dagens Industri 2, Dagens Industri 3, Dagens Nyheter, Dagens Nyheter 2, Dagens Nyheter 3, Dagens Nyheter 4, Dagens Nyheter 5, Dagens Nyheter 6, Dalarnas Tidningar, Dalarnas Tidningar 2, E24.se, E24.se 2, Eskilstuna-Kuriren, Expressen, Expressen 2, Expressen 3, Expressen 4, Expressen 5,Expressen 6, Expressen 7, Gefle Dagblad, Gefle Dagblad 2, Gefle Dagblad 3, Gefle Dagblad 4, Göteborgs-Posten, Göteborgs-Posten 2, Göteborgs-Posten 3, Göteborgs-Posten 4, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Helagotland, Helsingborgs Dagblad, Hufvudstadsbladet, Kommunalarbetaren, Kommunalarbetaren 2, LO-Tidningen, LO-Tidningen 2, LO-Tidningen 3,Länstidningen Östersund, Länstidningen Östersund 2, Metro, Nerikes Allehanda, 0 Comments och 0 Reactions, Norra Skåne 2, Norra Skåne 3, Norra Skåne 4, Norra Västerbotten, Norra Västerbotten 2, Norra Västerbotten 3, Norrköpings Tidningar, Norrköpings Tidningar 2, Norrköpings Tidningar 3, Norrköpings Tidningar 4, Norrländska Socialdemokraten,Politikerbloggen, Privata Affärer, Privata Affärer 2, Riksdag & Departement, Skånskan.se, Skånskan.se 2, Skånskan.se 3, Skånskan.se 4, Smålandsposten, Smålandsposten 2, Sundsvalls Tidning, Sundsvalls Tidning 2, Sundsvalls Tidning 3, Svenska Dagbladet, Svenska Dagbladet 2, Svenska Dagbladet 3, Svenska Dagbladet 4, Svenska Dagbladet 5, Svenska Dagbladet 6, Svenska Dagbladet 7, Sveriges Radio, Sveriges Radio 2, Sveriges Radio 3, Sveriges Radio 4, Sveriges Radio 5, Sveriges Radio 6, Sveriges Radio Ekot, Sveriges Radio Ekot2, Sveriges Radio Ekot 3, Sveriges Radio Ekot 4, Sveriges Radio Ekot 5, svt.se, svt.se 2, svt.se 3, svt.se 4, svt.se 4, Sydsvenskan, Sydsvenskan 2, Södermanlands Nyheter, TTELA.se,TV4, TV4 2, TV4 3, TV4 4, VA.se, VA.se 2, VA.se 3, Vestmanlands Läns Tidning, Östersunds-Posten, Östersunds-Posten 2.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Läs mer: Partistaten - av Sandro Wennberg http://www.partistaten.se/#ixzz1HlFDgIPJ
Partistaten 

1 kommentar:

  1. Juholts tal är ju bara ett avancerat dubbel(s)pel för gallerierna. Istället har man valt in ännu mer högerinriktade sossar i Verkställande Utskottet. Blir Damberg sedan som väntat också ekonomisk-politisk talesman så får moderatregeringen en pålitlig bundsförvant i fas 3 av nedmonteringen av trygghetsförsäkringarna. Som Juholt själv aviserade på presskonferensen. Högt i tak och bortre parentes är det som väntar. Jag förstår inte att någon låter sig luras av retoriken. Det är bara att se den praktiska handlingen så förstår man vad som kommer att ske, vänsterfalangen är placerad ut i suppleantkulisserna, som ordinarie primehögersossar Mikael Damberg (och Sven-Erik Österberg). Detta kommer att slå hårt mot de arbetslösa och långtidssjukskrivna. I EU-nämnden har man redan i konkret handling också visat att man inte anmält avvikande mening när det gäller EU:s lagstiftningspaket i sex delar som kommer att innebära kraftiga ingrepp i lönebildningen. Redan när man sa ja till Lissabonfördraget övergav man löntagarna, dvs de som "har ett jobb". Nu väntar hårda tider iom europeiska åtstramningspaketen också för svenska löntagare som kommer att bli av med sina jobb i stort antal respektive få drastiskt sänkta löner och sämre arbetsvillkor. Köerna till socialbidrag kommer att växa till mil, tack vare moderaternas trognaste bundsförvant - de ännu Nyare "socialdemokraterna".

    Det socialdemokratiska partiet är bara en samling politruker som vill behålla sina välavlönade uppdrag, kvittar lika vad det står på spelartröjorna. Demokratin är avskaffad. I kommunerna är man identisk med en arbetsgivarpart som erbjuder de absolut sämsta arbetsvillkoren på både den "ordinarie" arbetsmarknaden som gratisarbetsmarknaden. De som jobbar gratis för dem dör på sin post (Håkan Altin). Det är de som Juholt anklagar för att "passivt" lyfta a-kassa år ut och år in.

    SvaraRadera