27 mars 2011

En 3-poängare av Jämtin på #nystart

Jag lyssnade med stort intresse på Carin Jämtin på socialdemokraternas extrakongress idag. Jämtin som lever två av de mest charmerande livsstilar som finns. Socialdemokrat och basketälskare.

Idag drog hon i en skön trea,
Omtanke 
Engagemang
Självförtroende
nothin' but net!

Det var en uppmaning om samling, kraftsamling och framåtanda. En direkt uppmaning till oss som lyssnade att använda vårt engagemang till att få fler att bli socialdemokrater och ett tydligt besked att partiet ska förändras, utvecklas.
Jämtin sa att vi ska vara en utvecklingsoptimistisk rörelse som är öppnare, kompetentare och modernare. Processer och kulturer ska öppnas.

Det var säkert en och annan veteran som skruvade på sig och kände att det kanske blir lite jobbigt det här men vi behöver öppna upp. Luften på Sveavägen är ju inte den renaste men lite friska vindar kommer ändå att blåsa i korridorerna. Det är utmärkt, det är unket nu efter en lång period av interna maktstrider.
Carl Tham som följde Jämtin i talarstolen uppmanade också partifunktionärerna att ta sig över gatan till ABF huset - där debatten finns.

Jag känner att de friska vindarna kommer att svepa över landet. De måste ta tag i och virvla in i partiet så att rörelsen blir tydlig, framåtsträvande och utåtriktad.
För varje internt partimöte så behöver vi ett externt.
Nu är det dags för verkstad.

Tackar Peter Anderssson för länkarna!

Mer: 
AB, DN, SvD, AB Åsa Linderborg, AB Katrine, Exp

Bloggar: 
- Röda Berget om Jämtins tal
- Peter Högberg om en dag i morgon också.
- Alexandra Einerstam om talet och om kärleksfulla kritiker
- Malin Jonason bloggar också om talet. 
- Katarina Nyberg Finn tror att Reinfeldt kollar S-kongressen.
- Ewa Jansson om en partisekreterare..
- Yasmine Lundin med kongressfestbilder och ord till Mona...
- Martin Moberg om unpluged Juholt..
- Cecilia Dalman Eek om Juholt1 kommentar:

  1. om jag lyckades tolka jämtin rätt, sa hon att det inte är så enkelt att man kan låta partiets medlemmar direkt genom val bestämma vem som ska vara i ledningen. är det värt en trepoängare?

    M. E.

    SvaraRadera