7 januari 2011

En konstruktiv idé!

bilden snodde jag här
Jag fick precis nu en idé om att slå två flugor i en smäll.
1. Föra fram socialdemokratisk politik.
2. Presentera kandidater till en ny partistyrelse och en ny partiledare.


Det har visat sig att medierna är oerhört intresserade av socialdemokraterna. Låt oss använda detta för att presentera våra ledande företrädare och för att sätta agendan och börja flytta tillbaks problemformuleringsmakten till hemmaplan.


Hur vore det om alla företrädare som nämns i dessa sammanhang skulle vara lite aktiva i ett gemensamt utåtriktat arbete. Att var och en som nämns t.ex. här deltar med liv och lust i den allmänna debatten. Helst med en gemensam agenda men också för att presenteras som ett alternativ till partiledare, man behöver inte vara en öppen kandidat om det känns läskigt, det räcker säkert att ringa en tidningsredaktion i det här läget för att räknas som en officiell kandidat.

Det här skulle ge tre effekter.
1. Socialdemokratiska frågor kommer upp på agendan.
2. Folket får se att det finns många bra kandidater till posten som Sahlins efterträdare.
3. Mediaspekulationerna får stanna hemma. Istället blir det verkliga kandidater vi talar om.

Det är både kritik mot Reinfeldt och hans regerings svaga politik och ledarskap som ska fram men också egna konstruktiva lösningar på aktuella och kanske t.om. långsiktiga problem.

Fler som bloggat om torftigheten i mediespekulationerna är Petrarna Andersson och Johansson. Även Alexandra Einerstam och Johan Westerholm är på bettet.

Fler bloggar på NetRoots
Öppna Kriskommissionen har öppet hus på blogg och Facebook. Välkomna in!
Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar