18 januari 2011

Den stora högerkonspirationens tid är här

Det finns många tecken på att den regering vi har inte absolut inte har Sveriges eller de svenska medborgarnas intressen framför ögonen när de fattar beslut.
Snarare verkar intresseordningen vara, i tur och ordning, det internationella kapitalet  - inte minst de amerikanska intressena, den svenska finansiella eliten och de som bara är ganska sketrika. Därefter vanliga löntagare i de flesta inkomstklasser, utom de lägsta, som inte äger sina bostäder och till sist "De som inte jobbar".
Det är en otäck konsekvens i vår regerings agerande att säga en sak och göra en annan.
Man säger sig värna försvaret och utarmar det.
Man säger sig arbeta mot fattigdom och vräker barn.
Man säger sig vara för ekologisk mångfald och jagar varg.
Man är för en oberoende public service och inrättar innehållskontroll.
Man påstår sig vara ett arbetarparti och lägger ner arbetsmiljöinstitutet och sätter press på löneutvecklingen.
Man vill att klyftorna ska minska, att arbetslösheten ska bli mindre och att det är bra med invandring.
Ojämlikheten växer, arbetslösheten är konstant och flyktingar kastas ur landet.
Och då har jag inte ens nämnt de mest uppenbara bilderna av ett vanstyre, den sjuka sjukförsäkringen och de bristande investeringarna i grön infrastruktur.
Att man misslyckas att utveckla näringslivet med hjälp av samarbeten mellan stat, högskolor, industri och kunskapsföretag.
Dessutom vill man inte vara visionära, man vill inte säga vad målet är. Om nu inte målet är att vi ska ha låg statsskuld och låg inkomstskatt, låga löner och låg utvecklingsnivå. Det känns lite torftigt som vision va?

Men förtroendet för regeringen är orubbat. Moderaterna mäts som största parti och oppositionen misslyckas att presentera ett alternativ till bilden som jag listar ovan.
Jag är idag positiv till att Socialdemokraterna kan komma tillbaks som det ideologiska alternativet inom svensk politik. Där praktiska reformer skapar ny fart på Sverige inom de områden vi behöver fortsätta excellera, jämlikhet, grön omställning, kunskap, trygghet och tillit.
Alliansen kan lätt gå i självgodhetens fälla. Det är dags att gillra den nu.

Fler bloggar på NetRoots
Öppna Kriskommissionen har öppet hus på blogg och Facebook. Välkomna in!
Intressant?

5 kommentarer:

 1. Allt som tillskrivits alliansen därovan talar för att vi är på väg mot ett stalinistisk styre, den tidens statsskick sörjde också i främsta hand för att dom styrande skulle bli rikare på den sjuke och fattiges bekostnad.

  SvaraRadera
 2. http://regeringen.se/content/1/c6/05/22/60/ea900a5d.pdf (Sidan 11: "Men – vi bedömer att minst 1 000 barn vräktes under 2004.")

  1000 barn vräktes alltså 2004 mot förra årets 632 barn. Hur står det egentligen till med konspirationerna?

  SvaraRadera
 3. @Anonym - långtifrån allt var bra med Perssons regering.
  Men att barnfattigdomen i Sverige ökar och att fler barn vräks 2010 än 2009 har med den borgerliga regeringens politik att göra. Den politik som säger att inga barn ska vräkas och sen agerar på ett sätt att detta missförhållande ökar.

  SvaraRadera
 4. -Att Försvaret utarmas är för att vi ska ha ett skäl att gå med i (bli skyddade av?) NATO.
  -Att barn vräks är en effekt av den borgerliga bostadspolitiken. Störst antal vräkningar sker från ägda bostadsformer. De är lätta att bli vräkta ifrån till skillnad från hyresrätterna.
  -Jägarförbundets lobbygrupper lär ha skänkt en slant till Alliansen för att få igenom vargjakten.
  -Innehållskontrollen är för att tvinga ner kvalitén på Public Service. Nyhetsredaktioner kommer också att påverkas genom mindre budget till stats TV. Vips har vi vinklade nyheter, så regeringen inte får mer kritik.
  -Att påstå (M)an är arbetarparti är en ren skär lögn och det är så pinsamt att se folk gå på det.

  Alliansen har hittills lyckats med att precisionsbomba den svenska modellen. Det är upp till os(S) att stoppa dom.

  SvaraRadera
 5. Monas avskedstal= ett av dom bästa i sossehistorien, till och med Reinfeldt blev fundersam och tagen.
  Hoppas att jag tolkade dej rätt Mona?
  Sveriges riksdag måste fungera som en bolags/företagsstyrelse, där man jobbar mot gemensamma mål/visioner med kunden i fokus (HELA SVENSKA Folket m.a.o.) och inte delar därav.

  SvaraRadera