8 november 2010

Jaså, det är så det funkar! Tack Hillevi!

Idag lanseras inte bara den fantastiska siten tackaalliansen.se utan också Löntagarbloggen har varit i farten och återrapporterat vår nye arbetsmarknadsministers insikt om hur arbetsmarknaden fungerar.
Saxat ur LO-tidningen:
 Vi konsumenter – i alla fall jag – är väldigt måna om att handla det som är producerat på ett schyst sätt. Så jag tror att man som konsument på arbetsmarknaden också kommer att välja den arbetsgivare som har en schyst arbetsmiljö och som behandlar sina anställda väl.

Sist jag kollade (för en sekund sen) fanns det hos arbetsförmedlingen 33865 lediga jobb, sist jag hörde någon siffra på arbetslösheten var den över 400 000. Så det är ju bara att välja och vraka på de arbetsgivare som har schysst arbetsmiljö, löneläge, förmåner, kollektivavtal etc.
Det är skrämmande att det svenska folket har bestämt att denna regering har bättre koll på verkligheten än vad en rödgrön hade haft.
Om man tänker positivt så kanske det då inte krävs några superkomplicerade revolutioner för att återfå förtroendet, det räcker kanske att visa att vi har förstått hur landet vi numera lever i ser ut.
Jag vill också återigen konstatera att ett statsråd överlämnar ansvaret till någon annan, i det här fallet arbetssäljaren, som vanligt den i maktställning... nu var det inte ens facket som skulle se till arbetsmiljön, det är den enskildes ansvar.
Anna Vikström utvecklar resonemanget om hur regeringen lyft handen från arbetsmiljöfrågorna i det här inlägget. Martin Moberg om alliansens stollighet i arbetsmiljöfrågan här.

Fler progressiva bloggar på Netroots.
Häng med och delta i Öppna kriskommisionens arbete, förstås även på Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar