31 oktober 2010

Intellektuell balansgång - om Öppna Kriskommissionen

Öppna kriskommissionens första rapport
När den Öppna Kriskommissionen (ÖKK) idag släpper sin första rapport på ämnet organisation så är det ett imponerande underlag som sammanställts på fyra sidor.
Självklart är det så att väldigt få kommer att känna att de äger detta dokument, att de idéer som presenteras är något man till 100% står bakom, det är inte heller meningen att i det här läget ha gjort jobbet klart.
Peter Högberg som gjort ett hästejobb och sammanställt materialet har naturligtvis sig själv med i detta arbete även om han försöker utföra en intellektuell balansakt genom att komprimera och förädla de idéer som framställts utan att lägga några värderingar på dem.
Den stora poängen med dokumentet är dock att vi har ett underlag att diskutera. Det finns idéer och riktingar att utgå från.
Kommentarsfälten är öppna och Facebookgruppen är öppen så det är bara att kasta sig in i debatten. Ökk:s mening är att presentera idéer för partiet i början av december inom organisation, idédebatt och politik. Dessa idéer och meningar kommer säkert i någon mån vara motstridiga, så ska det vara.
För att vi ska ha gjort någon nytta överhuvudtaget så behöver vi fria och kloka röster som kommenterar och skickar med synpunkter på våra sammanställningar så att det är ett levande och starkt dokument vi lämnar till partiet.
Jag kommer ju inte att släppa socialdemokratins förändringsprocess med det och det hoppas jag att ingen annat heller gör.
Nu är vi ett steg på väg, låt oss vara några till som tar nästa!
Om öppna kriskommissionens första rapport hos Peter H.
Fler progressiva bloggar på Netroots,

1 kommentar:

  1. Tack Staffan för de orden! De värmde. ska sanningen fram så var det stimulerande med det underlag som fanns att gräva.

    SvaraRadera