19 oktober 2010

Hej Mona, hur är läget?

Det var liksom länge sen som du hörde av dig, förstår att det varit hektiskt med riksdagen och att du är sliten efter valrörelsen och allt annat men jag saknar dig. Vi jämlikhetsandar måste hålla ihop nu, vi måste fortsätta att lira. Annika saknar dig också.
Du, jag förstår att du inte vill påverka kriskommissionernas arbete med massa utspel och att du vill avvakta deras resultat innan du gör genomgripande förändringar av partiet. Det låter smart men det hade vart schysst med en liten kalender för när och hur saker ska ske, så man kan planera lite.
Jag har funderat på en sak. När nu kriskommissionerna verkar vara sammansatta för att i så mycket som möjligt spegla partiets maktsfärer, varför är inte du med? Det kanske kommer att kännas som om de inte har någon reell makt utan att de blir en instans av många som lämnar mer eller mindre genomtänkta förslag till partistyrelsen. Det hade känts bra om du varit med, i alla fall på något symboliskt sätt, för att visa hur viktig partiets framtid är för dig.
En annan sak, du skulle kunna sätta en fot i rumpan på de där kommissionerna nu så de kommer igång, det är faktiskt en månad sen valet nu och det finns gott om valanalyser att ta del av och en livlig diskussion på nätet dessutom, i denna diskussion ser jag inte kriskommissionärerna delta. Ska de inte det? Får de inte? Det hade väl varit en bra idé om de stötte och blötte sina tankar utanför grupperna så vi här ute får veta hur snacket går. Det kan väl inte vara  hemligt?
Du ska veta att jag stöttar dig, inte för att vi saknar återväxt (det gör vi också), utan för att du är rätt person att leda denna process, det är inte din personliga prägel som är det viktiga, det är partiets framtid. Det känns bra men jag tycker att du borde ha ännu större självförtroende i det arbetet, det hänger liksom inte ihop med valresultatet.
När det gäller riksdagen så tycker jag att ni måste komma ihåg att vi är emot alliansen. Vi behöver inte ta ansvar för Sverige i det här läget, vi ska ta ansvar för vår politik. Det är Reinfeldt som är vågmästaren och ska se till att skutan seglar. Ibland kommer han att behöva hjälp, då får han be om det. Vi behöver inte leka Bror Duktig och vara till lags bara för att DN och SvD blir sura annars. Skit i dem, minst 90% av svenskarna gör det. Det som är viktigt nu är att stå emot attackerna på välfärden och villkoren på arbetsmarknaden.
Hoppas vi hörs snart
kram
Staffan
P.S. Några av de intressantaste rösterna i analysen av socialdemokratin hittar du på Netroots.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar