11 oktober 2010

Ett skönt besked

Det har varit några veckors väntan med opassande inviter från en försvagad borgerlighet. Nu är det dags för miljöpartiet i Göteborg att göra som sina partikamrater i Ronneby och avvisa den blå sidan för att inleda förhandlingar med det rödgröna blocket.
Ny Tid i Göteborg rapporterar i dag (11/10-10):
– Vi utgår ifrån att vi har störst möjlighet att få igenom en grön politik tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, säger Thomas Martinsson (MP), stadssekreterare åt kommunstyrelsegruppen och en av partiets två förhandlare.


Gott så.
Läget i Göteborg har sett lite knepigt ut sen valet då de rödgröna tillsammans har majoritet med ett mandat i kommunfullmäktige. Samma situation hade uppstått om miljöpartiet hade samarbetat med Alliansen, som de gör i t.ex. Karlskrona och har gjort i Borås i 12 år (dock ej i år)
I Göteborg har också det lokala partiet Vägvalet - mot trängselskatter men utan politik i övrigt fått fem av de 81 mandaten och SD 3 mandat vilket inte underlättat det parlamentariska läget.
Nu kan kommunfullmäktige fullfölja den budget som antogs i våras och det jättelika arbetet med sammanslagningen av 20 stadsdelsnämnder till 10 kan åter prioriteras.
Ett orosmoln är förstås att vi misslyckades med att byta regering i Stockholm och att resultatet av det bara kommer att drabba den kommunalt och regionalt finansierade välfärden.
Resultatet kan mycket väl bli att i nästa val så får (S) i Göteborg klä skott för effekterna av den borgerliga skattesänkarpolitiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar