7 september 2010

Vår nästa statsminister - ja tack!

Jag har precis varit på Angeredsgymnasiet i Göteborg där elever i årskurs 3 har haft besök av Mona Sahlin, Jens Stoltenberg och Jan Eliasson.
Det var påtagligt spänd personal och påtagligt avslappnade elever och besökare.
En annan sak som var tydlig var att i det här sammanhanget när man pratar om varför socialdemokratin behövs, varför man behöver rösta och vad det är för skillnad mellan blocken så gör man det i en saklig och informerande ton som är imponerande fri från påhopp på sittande regering och tydlig i vilket samhälle Socialdemokraterna vill ha framöver med ett solidariskt Sverige som inte bara är solidariskt bland sina invånare men även mot andra länder i Olof Palmes anda.
Det ger mig mycket råg i ryggen att höra dessa beskrivningar, att veta att det finns en långsiktig plan bakom det politiska vardagstalet. Det är synd att det inte kommer fram i den skjutjärnsstyrda politiska bevakningen, inte för någon sida.
Reinfeldt har ju uttryckt att han inte vill tala om långsiktiga visioner eftersom han är rädd för missuppfattningar (intervju i GP, ej på nätet) men det verkade också som om ungdomarna uppskattade det långsiktiga perspektivet och förhoppningsvis blev några av dem också sådana som går och röstar, på det parti som skapar det samhälle de vill ha, fram t.o.m. den 19 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar