16 september 2010

Nu får det för h-e vara nog!

I dagarna väller det in vittnesmål från drabbade och anhöriga som berättar om de omänskliga förhållandena i det borgerliga sjukförsäkringssystemet som har blivit till för att betala skattesänkningarna.
Speciellt berör blogginlägget Sveket från Klamydiabrevet, men också Marie Bengtssons vittnesmål i Aftonbladet.
Vår lagom respekterade socialförsäkringsminister Christina Husmark Persson sade så här 2007 i SVD
"...det är mycket pengar som betalas ut, och bara en liten minskning frigör stora resurser" och det är bara läskigt med de små reträtterna hela tiden. - Ses över, är det stående beskedet. Men i klartext vill man att de som har det svårast ska betala för att de som har det ok och bra ska få det ännu bättre.

De borgerliga vill fortsätta att sänka skatterna och det är fortfarande de som har det bäst som kommer att få ännu mer samtidigt som orättvisorna i socialförsäkring och a-kassa kvarstår och vi som är lyckliga att ha ett jobb mer och mer blir hänvisade till privata lösningar för att säkra vår välfärd.
Nog nu, dags för en progressiv rödgrön regering som kommer att möta 2010-talets utmaningar med människorna i fokus, inte skattesänkningar!

Mer om detta hos P HögbergKrassman, Westlund, Urban Cat, Westerholm, A Högberg
Fler bloggar på Netroots

1 kommentar:

  1. Det är skrämmande att folk inte verkar bry sig om sina medmänniskor längre. När en del hör om folk som råkat illa ut p.g.a. de nya reglerna för sjukförsäkringen och a-kassan så är det mer "de får skylla sig själva, de kan nog jobba bara de ville"-attityd. Hemskt! Jag är en av de som "hamnat mellan stolarna". För frisk för sjukbidrag och för sjuk för att jobba. Ingen inkomst sedan december 2009. "Ingen har blivit utförsäkrad" säger de. Jo, säger jag.

    SvaraRadera