7 september 2010

En uppvisning i regeringskompetens av Sahlin, Stoltenberg och Eliasson i Göteborg

Ah, det här behövde en röd själ idag.
I väntan på redigerat material från Mona Sahlin, Jens Stoltenberg och Jan Eliassons besök i Göteborg så finns har den förutseende Jöran Fagerlund på ett föredömligt sätt demonstrerat det rödgröna samarbetet och hjälpt oss att livesända, (ni kan titta nu också) det inspirerande torgmöte dessa tre ess höll inför ca 1500 åskådare.
Vad sa de då?
Eliasson kritiserade regeringen för att inte ta en roll i det internationella arbetet mot fattigdom och miljöförstöring, att man inte tar FN på allvar och att man gör det man gör mot Sverige och det svenska folket i form av orättvisor och ovärdighet. Han berättade också att han i sig själv är ett bevis på att det går att lyfta ett samhälle från fattigdom till yttersta välstånd. När han växte upp i Kålltorp och på Guldheden (stadsdelar i Göteborg) var det andra förhållanden som gällde.
Jens Stoltenberg gjöt mod i Göteborgska socialdemokrater genom att berätta att i norska opinionsmätningar så låg de under 30% i opinionsmätningar inför valet men på valdagen hade de fått 35,4% och fick behålla regeringsställningen med en rödgrön regering. Går det i Norge så går det här också menar han. Han pratade också om hur förträffliga människor och socialdemokrater Eliasson, Sahlin men även Göteborgs kommunstyrelses ordförande Anneli Hulthén är. Bara att hålla med!
Sist ut på scenen var Mona Sahlin, hon var i god form och möttes av massor av applåder från människor som vill ha ha henne som socialdemokratisk statsminister i en rödgrön regering.
Hon talade om vikten att hålla ut ända in i denna valrörelse, hon talade också om varför vi måste byta regering, om de orättvisor som nuvarande regering skapar och hur en rödgrön regering kommer att hantera dem.
Lite sakpolitik blev det men inga nyheter i förslagsväg, det var väl skönt. Det är den ideologiska skillnaden mellan satsning på solidaritet eller stora skattesänkningar som står i fokus och som ska stå i fokus just nu.
Publikens största jubel kom när Sahlin upprepade sitt löfte till svenska folket att en socialdemokratiskt ledd regering aldrig på något sätt kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna. Härligt var det att höra och jag hoppas att det här gav tillräckligt med råg i ryggen på socialdemokratiska valarbetarna att gå ut de sista två veckorna och ge det sista för att få folk att rösta och att få folk att rösta rött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar