29 september 2010

Det här blir spännande

Ska ikväll på rödgrön valanalys i Göteborg, arrangerad av ABF.
Vad har hänt och varför? Vilken påverkan har till exempel valet av valfrågor, opinionsarbete, ideologi, borgerligt nyspråk, medelklassens självbild och medierapporeringen haft på valutgången? Vad kommer att hända med den svenska välfärden? Vad innebär det att SD kommer in i riksdagen? Vad händer nu? Samtal och publikdiskussion.
Det är inga dåliga namn på plats heller:
ALI ESBATI (v) riksdagskandidat
ANNA JOHANSSON (s) distriktsordförande, partistyrelsen, kriskommissionen
FREDRIKA LAGERGREN (mp) riksdagskandidat
EVA OLOFSSON (v) riksdagsledamot
ANNA SIBINSKA (mp) regionfullmäktige, riksdagskandidat
DANIEL SUHONEN (s) chefredaktör Tvärdrag
Jag ser fram mot ett samtal med högt i tak och riktningen tydligt framåtskridande. Eftersom det är en analys så måste väl valrörelse och politiken vi fört på något sätt diskuteras och med denna sammansättning av panel även det rödgröna samarbetet.
Det är mången utvärdering jag har varit med i, av skiftande kvalitet. De dåliga är de pliktskyldiga och redovisande. De bra är de visionära, där man tar avstamp i sina erfarenheter och utvecklar verksamheten från de erfarenheter man dragit.
Det finns dock ett problem i sammanhanget, det är inte enkelt att säga varför det gick så dåligt för oss den här gången. Vi är många som försökt att besvara den frågan t.ex. på vår valanalysblogg, i Göteborg har Cecilia Dalman Eek bidragit så även Ulf Bjereld och säkert många fler, det finns många ingångar och utgångar i denna labyrint av skäl och själ.
Det viktigaste är dock att vi fortsätter att vara konstruktiva och intresserade. Socialdemokratin har aldrig varit en konstant. Det är ju därför vi kallar den Rörelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar