30 september 2010

Det förbjudna beskedet

Hur är läget? -Skitdåligt
Så får man ju inte säga, det blir så konstig stämning då men det var just det panelen på ABF:s valanalys sa igår.

Usel bild, jag vet, vill ni se bättre och få mer analys, besök Jöran Fagerlunds blogg, han har dessutom video på analyssamtalet.
Men den importerade sjukdomen att alltid försöka se något positivt i den negativa var naturligtvis på plats så allt är inte skit. Eller jo, just nu är det det men det kanske kan bli bra igen sen. Om fyra år.
Kriskommissionär [1][2], [3] Anna Johansson sa att; - Vi har gjort en bra valrörelse men vi har misslyckats att föra fram en berättelse som folk tror på.
Ali Esbati sa det också bra; - Det är svårt att mobilisera folk på att få det mindre dåligt.
Kanske låg vi för nära den borgerliga politiken, kanske var det reformförslagen som saknades. Det var ett par av idéerna från panelen, vilka som var med kan du läsa här. Kan ju tillfoga det att i mängden av allt Daniel Suhonen säger dyker det upp riktigt briljanta saker, det gäller bara att ha tålamod och lyssna hela vägen. Igår efterlyste han ilskan och det är bara att hålla med och stryka under med tjocka streck.
Vad jag tror alla i panelen var ganska överens om var att valplattformen kom försent, vi lyckades inte vända agendan att tala om våra frågor och vi hade uppförsbacke hela vägen från budgetmotionen.
Det verkade också som man var överens om är att det rödgröna samarbetet var bra, att vi kan lära av varandra och att i god tid före nästa val ha vår berättelse klar, dels varje parti men också den gemensamma. Framförallt så ska vi inte vara rädda för att vara mer offensiva och djärva, det är vi som vill förändra samhället genom progressiva reformer som tar alla med till en bättre framtid. (Ok, exakt så sa dem inte men som en tolkad sammanfattning duger den bra.)

En fotnot är att det är lite olyckligt att på en och en halv timmas samtal med så många som sju intressanta personer med olika vinkel i panelen släppa in publikfrågor, som tyvärr mer handlade om att markera sin ställning än om ett genuint intresse för att höra panelens svar.

Om ni är intresserade av Cecilia Dalman Eeks valanalys (det borde ni vara) är den det senaste tillskottet på Netroots valanalysblogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar