25 september 2010

Att offra sig för Saken

Jag såg häromkvällen, av outgrundliga anledningar, TV-filmen "Recount" på SVT. Den handlade om spelet bakom kulisserna vid 2000 års presidentval i USA.
I filmen utmålades statssekreteraren (inrikesministern) i Florida som en djupt ohederlig tjänsteman som fälldes i högsta domstolen för sitt sätt att inte vilja ha rösterna i vissa distrikt omräknade.
Den av Laura Dern spelade Katherine Harris sa i filmen ungefär att om jag faller i denna process så är det ett offer för att få George W Bush vald.
Nu har vi fått en parallell i Sverige, försäkringskassans överdirektör Stig Orustfjord. Mannen som hävdar att ärenden ska omprövas utan att ompröva dem. Som först tog ner debatten kring Jörg Teichert, sedan gav statsministern anledning att i SVT:s slutdebatt hävda att Annica Holmqvists ärende skulle omprövas vilket i båda fallen sedan visat sig vara falskt.
Gjorde han det för att rädda försäkringskassans skinn eller statsministern?

Läs mer om den numere JO-anmälde överdirektören:
http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/09/mot-stig-orustfjord-statlig-tjansteman.html 
http://karlskoga-kuriren.se/asikter/ledare/1.961507-tank-om-och-gor-om-
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/aktionsgruppen-foer-de-sjukfoersaekrade/pressrelease/view/sjukskrivna-kraever-stig-orustfjord-avgaa-478594
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jo-anmalan-for-utforsakring_5393827.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar