12 september 2010

Aldrig ger vi upp!

Fick idag uppmaningen från en kompis med annan partifärg att det var dags att ge upp. Med gårdagens Monaartikel i Expressen och dagens förtroendemätning i GP och alla samlade opinionsmätningar den senaste veckan så kan man ju förstås resignera lite om man är lagd åt det hållet.
Men vi ger inte upp!

Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig ger vi upp!
Det är valresultatet som räknas. I den enda större opinionsmätning (9000 individer) som gjorts (SCB junimätning) hade rödgröna egen majoritet. 1,2 miljoner väljare kan tänka sig att byta block och ca 10 procent har inte bestämt sig enligt andra mätningar. Så vi låter inte den borgerliga pressen avgöra det här valet, det gör folket vid valurnorna!
Jag har under valrörelsen haft förmånen att följa Mona Sahlin vid några tillfällen och om jag tvivlade innan så är jag bergfast övertygad nu om att hon är rätt kvinna att leda Sverige de närmaste åren. Den förmåga att vara   lyssnande, demokratisk och ändå väldigt tydlig som hon äger är unik och i min bok precis det som behövs. Vi behöver inga fler starka män som pekar med hela handen och dominerar. Vårt samhälle är för komplext för det. Vi behöver folk som kan värdera, prioritera och handla överlagt med allas intresse i sinnet. Inte de rikas eller för den delen de fattigas utan allas. Det som Reinfeldt säger men inte gör. Alliansens politik bygger på lögnen att om man ökar utrymmet i plånboken så är det bra för välfärden. Det går inte ihop!
Vi misslyckades förra valet för att vi inte tillräckligt tydligt kunde visa att vi var på rätt väg då, och att det gick väldigt, väldigt bra sista halvåret före valet vet vi nu i efterhand. Men om vi inte lyckas hindra utvecklingen mot ett kallare Sverige nu kommer mycket av det våra företrädare kämpat för under 70 år att raseras och det kan ta 70 år till innan vi är tillbaks där vi var för fyra år sen.
Jag är ju en idrottskille och vill göra en idrottsliknelse. De lag som gör bäst resultat gör det oftast för att de har bäst resurser, bäst organisation men också en känsla på plan som gör att individerna i laget vågar att ta risker, att det finns andra som täcker upp om man misslyckas, man har förtroendet och får en chans till.
Ett sådant samhälle vill jag ha, ett samhälle som har mycket resurser, god organisation och där individerna har backup och förtroende om de misslyckas första gången. Jag är säker på att en rödgrön regering kommer att vara bättre på att skapa ett sådant samhälle än den nuvarande. Jag ger inte upp, gör det inte du heller, byt regering 19 september!
Mer om kämpaglöd. "Stå inte ut med detta. Rösta för något annat. Och värva sedan ytterligare en röst. Det är sjukt jämnt just nu och så mycket som står på spel.

Mer om den borgerliga pressen: http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1312&blogg=45595

Mer om kämpaglöd: http://martinmobergsblogg.blogspot.com/2010/09/rosta-s-den-19-september.html

Fler bloggar på http://www.netroots.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar