24 augusti 2010

Vem tjänar på politiken - hur räknar människan?

Jo, jag såg just Fredrik Reinfeldt på tv, ja den Fredrik Reinfeldt. Statsministern. Landsfadern. Den allmänintresserade...
Han vars familj tjänar 10 000 i månaden på regeringens politik.
Han säger att undersköterskor, sjuksköterskor, brandmän, poliser och andra "Samhällsbärare" är de som ska tjäna mest på den borgerliga politiken, ett problem är att det inte syns när man jämför siffrorna. (källa Storstad)
Jag måste fråga mig; hur räknar han? Om skatterna fortsätter att sänkas i den takt som de gjorts hittills under högerstyret kommer det  att bli skattesänkningar på ytterligare nästan 100 miljarder, lika mycket som halva landets sjukvård.
Mona Sahlin skriver så här:
"För att spara 100 miljarder kronor krävs att nära var tionde anställd i alla skattefinansierade verksamheter sägs upp. I den offentliga sektorn motsvarar det ungefär 12 000 lärare och 14000 undersköterskor och 1500 poliser och så vidare. Sammanlagt handlar det om omkring 100 000 anställda."
Mycket nytta det gör de 100 000 att de som får vara kvar får mer i plånboken efter skatt. Men eftersom de som är kvar kommer att få slita så hårt för att de är för få på jobbet så kommer de att bli sjuka och då gör det inte heller dem något gott att borgarna sänkt skatten och eftersom de inte heller har någon privat sjukförsäkring så kommer inte den offentliga vården att räcka till för att rehabilitera alla dessa utslitna "Samhällsbärare" så de som är kvar får jobba ännu hårdare - ni förstår resonemanget.
Så jag ber alla "Samhällsbärare" att tänka efter innan ni går på Reinfeldts blå dunster.
Jobb och välfärd eller sänkta skatter för de som jobbar (och mest för de rika), däremellan går den djupa klyftan i årets val.

Läs också Kulturbloggen om Reinfeldts allmänintresse.
Ett hjärta Rött om egenintresset som styr.

Fler progressiva bloggar på Netroots

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar