31 augusti 2010

Vad är det som händer? Varför är vi inte arga på borgarna?

Kära Socialdemokrater
Varför är ni inte ledsna, arga och högljudda?
Jo ni är visst det men det vore väl bra att låta bli att analysera resultatet av det rödgröna samarbetet till efter regeringsplattform och valdag är genomförda.
Vad jag menar är att varför är ni inte arga ledsna och högljudda mot regeringens politik? Nog är det väl förjävligt att studieresultaten i Stockholms förorter sjunker i takt med lärartätheten. - Ansvariga? Borgarna!
Nog är det väl fördjävligt att i en vanlig industri så är 5 av 15 tillfälligt anställda eller från bemanningsföretag. (Källa: IF Metall) LAS är redan satt ur spel, nedåtpressningen på lönerna är inledd och kommer att bli starkare ju fler man lyckas tvinga ur fackförbunden.
Att vi har en arbetslöshet uppemot 10% där långtidsarbetslösheten biter sig fast, där ungdomar har förtvivlat svårt att komma in på "vanliga" jobb.
Att vi dessutom har en ovärdig a-kassa där endast ca 10 % får 80% av lönen och där avgifterna är högst för dem som tjänar minst, och en sjukförsäkring som borgarna kallar bidrag där man blir frisk efter 6 månader oavsett om man är det eller ej!
Så jag har ett förslag:
Nu slutar vi tycka att vi ska hålla på med sakpolitik, den fighten vinner vi inte. Inte för att vi har sämre förslag men för att våra förslag är för praktiska, sakliga och noggranna för att väcka några speciella känslor.
Däremot måste vi förklara att det Sverige som de flesta som röstar växte upp i, det Sverige dit flyktingar och arbetskraftsinvandrare sökte sig till, det landet håller på att förändras. T.o.m. förstöras för att vi har en regering som har problem med att det unikt fantastiska med Sverige skapar ett högre skattetryck än andra länder - so f-n what!
Vi som vill ha en ny regering kan inte nu bågna under trycket från opinionsmätningar och sakpolitiska utfrågningar och resignera, vi måste visa att vi är arga på vad regeringen håller på att göra med landet.
Vi vill försvara välfärdslandet Sverige men fråga de som gjorde jobbet förra århundradet om det gick lätt och om det var sakpolitiken som var avgörande, nej det var kampen om allas lika värde. Kampen för en värdig värld där man inte skiljde på folk och folk - som borgarna vill göra i sina elitklasser.
Nu får det vara nog med att göra valkampanj på borgarnas villkor. Nu är det vi som får upp det här trygghetsälskande folket ur sofforna. Det är dags att visa att vi är en folkrörelse som inte fogar sig i mediakoncept eller behöver diskutera räntesatser på statsskulden. Nu är det dags att visa att vi är förbannade och förbannat oroliga, det här valet är så fruktansvärt viktigt att det inte duger att säga att vi gjorde vårt bästa, människors liv hänger på att vi gör allt vi nånsin kan för att vinna, glöm inte det.
Avslutar med en snutt från Karl-Petter Thorvaldsson där han pratar om vad August Palm kämpade emot.

Fler progressiva bloggar på Netroots

2 kommentarer:

  1. Jag är då blixtförbannad på högern iallafall
    och vill byta ut dom IGÅR

    SvaraRadera