26 augusti 2010

En önskelista för de som redan har allt

Jaha, så kom det då, borgarnas önskelista.
Det innehöll, nästan helt oväntat, skattesänkningar och försämring av anställningstryggheten.
Men eftersom vi har gått och väntat på en borgerlig gemensam politik sen i maj då den rödgröna budgetmotionen kom så var det inte förvånande att när de nu presenterar en önskelista tog de i så de spräckte ramarna. Men det är klart att med deras överallt hängande brasklapp "om ekonomin tillåter", så ska de inte göra någonting så det blir nog inte så farligt i verkligheten?

Ett exempel på hur man tänker på finansiering kommer här:
3,6 miljarder tillförs välfärden
15 miljarder försvinner på inkomstskattesänkningar

Det står också i manifestet på sid 10
”Om ytterligare ekonomiskt utrymme uppstår är det motiverat att genomföra ytterligare lättnader för att stärka tillväxten. Det gäller bl.a. bolagsskatten, arbetsgivaravgifter, värnskatten, riskkapitalavdrag, FoU-avdrag och expertskatt”.

Nu vet vi att ca 24000 välfärdsarbetare har försvunnit under de senaste 4 åren, om borgarna får fortsätta med sina skattesänkningar som enligt Riksdagens utredningstjänst blir ca. 100 miljarder till,
(eller om vi når den av Reinfeldt önskade genomsnittliga europeiska nivån vilket betyder skattesänkningar på 240 miljarder, mer än all sjukvård i Sverige), så det kommer att bli många arbetslösa kommunalare och kommuntjänstemän ute i vårt avlånga land.

Det som är riktigt bra med det borgerliga manifestet är att det nu inte råder något tvivel om vilken politik som kommer att föras vid en ytterligare valseger för högern.

Det är ett vägval vi står inför: Välfärd, värdighet och jobb eller stora skattesänkningar.

Andra bloggar i ämnet hittar du all over Netroots!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar