7 juli 2010

Vad snackar de om?

Efter fyra dagar och stenhård uppladdning liknar Almedalsveckan, för en enkel intresserad, mer en branschmässa än en plats för förändring. På ett sätt är det lite synd att så mycket krut läggs på denna vecka och de osäkra väljarna blir nog inte särskilt mycket klokare av de mängder av budskap som sänds denna vecka.
Ett uppenbart problem är att väldigt mycket fokus läggs på hur saker sägs och mottas, analyserna av de djupare konsekvenserna av förslag och utspel får anstå eller hamnar i skymundan, (liksom i den största delen av nyhetsmedierna vilken vardag som helst).
Törsten efter stories snarare än politik tog dessutom extra fart idag efter Littorins dramatiska avsked (all heder åt Littorin, hans smärta kändes genom radiovågorna) En story om politikern i media, där "god" media ställer "viktiga" frågor om "ond" media, kan nästan inte bli mer ultimat. Om man inte vill ha svar på frågor om den faktiska politiken förstås.
Men eftersom alla aktörer verkar ganska nöjda med att vara överens om att man inte är överens, så blir det väl så här, varför man inte är överens? Det vet du väl, de har ju fel. Hur jag vet det? ...
Hursomhelst är jag överens för jag har läst "Jämlikhetsanden" och den berättade att ett så jämlikt samhälle som möjligt är det bästa och i min värld kan det bara betyda att vi inte kan vänta med att byta regering!
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Alebacken,,Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar