21 juni 2010

Vindkraft och dådkraft

Dagens ytliga tema var vindkraft, rödgrönt partiledarbesök hos två producenter av vindkraftskomponenter av olika slag, SKF i Göteborg och HeavyCast i Karlstad.
I Göteborg hade drygt 120 personer samlats i SKF:s klubblokal för att höra de rödgröna tala om sin gemensamma bild av risken med fyra år till med borgerlig regering samt möjlihgeten med en rödgrön regering.
Vindkraften talades om i både kvantitativa termer och mer djupgående problematik kring produktion och teknik. Ett intressant möte hos HeavyCast i en riktig verkstadsmiljö med gjuteri och allt. VD var orolig för den inhemska industrins konkurrenskraft, partiledarna menar att med kunskap, forskning och volym så bygger vi konkurrenskraft.
Stor skillnad på presentationen på det "lilla" gjuteriet i Karlstad och SKF:s multinationella professionalism. Fler svar hos SKF men inte lika mycket sagt, jag tror mer och mer på kantig spontantitet framför utpräglad professionalism som kommunikationsmetod. Jag tor även att partiledarna kände sig mer stimulerade i den mer spontana miljön hos HeavyCast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar