10 juni 2010

människor bakom de sociala medierna

Jag har nyss fått ett riktigt kul uppdrag i röd tjänst. Att förbättra nätnärvaron för S i Göteborg. En stor del i det är att försöka aktivera och stimulera alla här hemma som redan vill jobba för en socialdemokratiskt styrd rödgrön regering i Göteborg såväl som i Stockholm, ge lite råg i ryggen för att föra ut budskapen i möten människor emellan, visa att vi orkar och vill.
En sak som man lätt glömmer är att nästan alla som är politiskt aktiva i sociala media är det på sin fritid (man får i alla fall inte betalt, även om arbetsgivare kanske sponsrar med lite tid) och av fri vilja. Vi har en bloggosfär med 1000-tals mer eller mindre politiska bloggar av alla kulörer som drivs av människor med lust, nyfikenhet och skrivglädje.
Valet vinns inte på nätet, jag tror inte det förloras här heller men det kan definitivt liva upp debatten och inspirera valarbetare när man visar att många, många är engagerade i det här valet.
Alla ska inte blogga, eller twittra, men om progressiva och humanistiska krafter kan ta över kommentarsfälten på tidingarna, tipsa varandra om spännande artiklar och filmer via Facebook etc. kort sagt använda nätet till att moblilisera och inspirera. Blir det bra fart i valrörelsen på nätet så är min förhoppning att det kommer att bli en bra valrörelse på gator och torg där vi har övertygade, övertygande och positiva rödgröna ambassadörer som inte tvekar att på sina arbetsplatser och bland sina vänner föra fram sina sympatier.
I detta arbete är den nätrörelse jag tillhör en viktig inspirationskälla, så upp till kamp!

Fler progressiva bloggar på Netroots.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar