21 juni 2010

Liveblogg från SKF

De rödgröna partiledarna är på plats i på SKF i Göteborg, Peter Eriksson inleder med att säga att det är en konstig utveckling att det är de rikaste som får bidrag och de svagaste som halkar efter.
Han talar också om SKFs miljömål att dels vara bra själva men också att hjälpa andra att vara bra på energieffektivisering.
Maria Wetterstrand talar vidare på temat om att svensk industri är på banan när det gäller energiproduktionen, inte bara som producent av teknik men även av vindkraftsenergi.
trygghetssystemen och framtidens jobb måste harmonisera med miljöutmaningarna.
Ohly går på regeringens lönepolitik och naturligtvis försämringarna för de som inte arbetar. Ohly menar att det borgerliga systemet går ut på att öka skillnaderna, hans politik är att samhället måste hålla ihop.
En uppeldad Ohly pratar om vikten för alla sympatisörer att kämpa för att undvika fyra år till med Reinfeldt.
Sahlin vill bilda en modern och rättvis regering och utmålar detta val som ett ödesval. Om man stöttar de som har det tufft blir det i längden bättre för alla!
Sahlin pratar också om vikten att hålla ihop samhället, drivkrafterna ska inte vara att det blir ännu tuffare om man måste ställa om, det är då samhället måste kliva fram.
Sahlin tar upp exemplet med a-kassan för hotellstäderskan och läkaren.
Upprörd över de dubbla köerna i den offentliga sjukvården, betala efter förmåga få tillbaka efter behov. Investera i jämlikhet, rättvisa och tillväxt.
- Jag vill bli statsminister!
Frågestund som domineras av Sahlin och Ohly. Mycket om arbetslivets villkor, ett annat, mänskligare och mer individuellt arbetsliv pratar Sahlin om. Eriksson pratar om att skapa jobb i kunskapsfintensiva branscher.
Ohly går på det gratis övertidsuttaget, är regelverket tillräckligt?
Wetterstrand pooängterar att det överhuvudtaget inte finns några förslag om att försämra anställningsskyddet från MP, snarare tvärtom menar Eriksson.
Sverigedemokraterna tas upp. Sahlin menar att SD rekryterar mest från högern, M och KD. En rödgrön regering kommer aldrig någonsin att samarbeta med SD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar